ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Εθελοντική Εργασία ή Πρακτική Άσκηση

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες έχει παράδοση και στηρίζει μεγάλο μέρος των δράσεών του στον εθελοντισμό. Είναι ενδεικτικό ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους όπως το ίδιο κάνουν και πολλοί άλλοι επαγγελματίες, φοιτητές ή ιδιώτες, που βοηθούν αφιλοκερδώς σε διάφορα κομμάτια των υπηρεσιών μας προς τους πρόσφυγες.

Στο ΕΣΠ έχουμε μόνιμη ανάγκη από ανθρώπους που πιστεύουν στα ανθρώπινα δικαιώματα και έχουν όρεξη να προσφέρουν εθελοντική εργασία ή να κάνουν πρακτική άσκηση στους τομείς της νομικής και κοινωνικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες, της επικοινωνίας, των Οικονομικών, της διερμηνείας καθώς και της γραμματειακής υποστήριξης. Επίσης, εθελοντική εργασία ή πρακτική άσκηση μπορεί να προσφερθεί και στο διαπολιτισμικό μας κέντρο «Πυξίδα».

Μια πρακτική ή εθελοντική εργασία στο ΕΣΠ θα σας επιτρέψει να γνωρίσετε καλύτερα και εκ των έσω την Οργάνωσή μας, τους στόχους και τις δράσεις μας, αλλά και να έρθετε σε απευθείας επαφή και να βοηθήσετε πολύ αξιόλογους και ενδιαφέροντες ανθρώπους, που εγκατέλειψαν από ανάγκη τη χώρα τους και προσπαθούν να ενταχθούν σε μια νέα πραγματικότητα και πατρίδα.

Συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις και τις υπηρεσίες μας, αφενός βοηθάτε σημαντικά στην εκπλήρωση του έργου του ΕΣΠ, αφετέρου έχετε την ευκαιρία να απασχοληθείτε σε υπεύθυνες θέσεις και να εξελίξετε τις προσωπικές σας ικανότητες, γεγονός που μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά ωφέλιμο στη μετέπειτα εργασιακή σας πορεία.

Δείτε πως περιγράφουν την εμπειρία τους στο ΕΣΠ μερικοί από τους εθελοντές μας.

Η Εθελοντική Εργασία/Πρακτική Άσκηση στο ΕΣΠ διαρκεί από 3 έως 6 μήνες, με δυνατότητα πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, δυστυχώς δεν δύναται να παρέχει στους ασκούμενους ή τους εθελοντές οικονομική ανταμοιβή ή κάλυψη άλλων εξόδων. Όμως μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης/εθελοντικής εργασίας δίνεται σχετική βεβαίωση και συστατική επιστολή.

Αν ενδιαφέρεστε να μας βοηθήσετε, δείτε μέσα από το Οργανόγραμμά μας τις δράσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και στη συνέχεια συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επισυνάπτοντας μαζί και το βιογραφικό σας.

Επισυνάψτε ένα αρχείο τύπου .doc, .docx, .pdf ή .txt

Sample image

Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής ΒίαςEuropean Council on Refugees and ExilesEuropean Network on StatelessnessSeperated Children in Europe ProgrammeEuro-Mediterranean Human Rights Network

Επικοινωνία

Newsletter