Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας

14/05/2019

Στις αρχές του 2019 διαμορφώθηκε στην ΠYΞΙΔΑ, το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, αίθουσα με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας, ενώ οι γονείς τους παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών,στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο "PYXIDA Childcare Center", που χρηματοδοτείται από το Open Society Foundations (Foundation Open Society Institute-FOSI). 

Παζάρι με πασχαλινές λαμπάδες στην ΠΥΞΙΔΑ

18/04/2019

Την Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2019, στο Διαπολιτισμικό Κέντρο του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες ΠΥΞΙΔΑ, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του MEDITERRANEAN COLLEGE διοργάνωσαν παζάρι με πασχαλινές λαμπάδες, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στην ΠΥΞΙΔΑ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν παιδιά από τη Νιγηρία, την Ερυθραία, το Κονγκό, το Ιράν και την Τουρκία και όλοι μαζί πέρασαν όμορφα!

Ευχαριστούμε θερμά το Mediterranean College και τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Σχολής Επιστημών της Αγωγής για την ωραία πρωτοβουλία και την γενναιόδωρη προσφορά τους.

Workshop για τον σχολικό εκφοβισμό στην ΠΥΞΙΔΑ

05/04/2019

Τι ενδείξεις έχουμε ώστε να καταλάβουμε όταν το παιδί μας έχει γίνει θύμα bullying;

Είναι αφηρημένο, κλείνεται μόνο του πολλή ώρα στο δωμάτιο του, έχει διαταραχές στον ύπνο και την διατροφή του και, το κυριότερο, δεν θέλει να πάει σχολείο.

Τι χρειάζεται να κάνουμε για να το βοηθήσουμε;

Να είμαστε κοντά, αλλά και να το αφήσουμε να αυτενεργήσει.

Αυτά απασχόλησαν το χθεσινό workshop που έγινε στο Διαπολιτισμικό Κέντρο "ΠYΞΙΔΑ" του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες στα πλαίσια του προγράμματος Προσχολικής Αγωγής που υλοποιείται με την υποστήριξη του Open Society Foundations.

Σεμινάρια για εθελοντές στην ΠΥΞΙΔΑ

27/03/2019

Μέσα στο Μάρτιο έλαβαν χώρα στην ΠΥΞΙΔΑ, το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, τρία σεμινάρια στα οποία πήραν μέρος και εθελοντές της ΠΥΞΙΔΑΣ.

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2019