Απολύθηκα γιατί δεν ψήφισα τον Πρόεδρο

03.12.12

«Το όνομά μου είναι Λ. και κατάγομαι από τη Λευκορωσία. Στη χώρα μου ήμουν δασκάλα... Το 2001 αναγκάστηκα να φύγω με την κόρη μου γιατί φοβόμουν για τη ζωή και την ελευθερία μας.

Λίγο νωρίτερα, είχα αρνηθεί να υπακούσω στις εντολές που είχαν δοθεί σε όλους τους δασκάλους του σχολείου να ψηφίσουν στις εκλογές τον τότε Πρόεδρο. Για το λόγο αυτό απολύθηκα, ενώ ο σύζυγός μου τέθηκε σε περιορισμό επειδή ήταν ενεργό μέλος της αντιπολίτευσης... Την ημέρα των εκλογών, οι αρχές συνέλαβαν και εμένα και με άφησαν δύο μέρες αργότερα, απειλώντας ότι θα φυλακιζόμουν ξανά αν συνέχιζα την κομματική μου δράση... Επειδή φοβόμουν και για τη ζωή του παιδιού μου, αποφάσισα να φύγω και κατάφερα να βγάλω visa για την Ελλάδα. Τελικά από τη Λευκορωσία πήγα στη Γερμανία, όπου αμέσως ζήτησα άσυλο. Λόγω του ότι είχα ελληνική θεώρηση στο διαβατήριό μου, οι Γερμανικές αρχές με έστειλαν στην Ελλάδα...

Η επιστροφή στη χώρα μου είναι αδύνατη. Οι αρχές γνωρίζουν ότι παρόλο που έφυγα νόμιμα από τη χώρα, έχω καταθέσει αίτηση ασύλου, ενώ ο σύζυγός μου εξακολουθεί να είναι υπό περιορισμό...»

 

Αναφορά Δράσης

  • 90% Παροχές προς πρόσφυγες
  • 10% Διοικητικά έξοδα

Πιστοποίηση

 

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322