Αθήνα, 28 Μαρτίου 2023: Με κοινή επιστολή τους στις 17 Μαρτίου, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ), απηύθυναν έκκληση στον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, την Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ για την κατάσταση των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον Ειδικό Εισηγητή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των μεταναστών, την Επίτροπο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και την Επίτροπο Εσωτερικών και Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στην επιστολή τους οι οργανώσεις επισημαίνουν πως, παρά τη διαχρονικότητα των καταγγελιών για επαναπροωθήσεις στα σύνορα της χώρας, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ριζική αλλαγή στον τομέα της διαχείρισης των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών, η οποία έχει οδηγήσει σε εκθετική αύξηση των σχετικών καταγγελιών.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ |
ΕΣΠ ΑΡΙΘΜ. 150323 |
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΣΗΣ |
Υπεύθυνη/ος Ανθρώπινου Δυναμικού |
ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ |
Αθήνα |
Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ), από κοινού με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και τους Εξόριστους σας προσκαλούν σε δημόσια συζήτηση την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 16.00, στο Ιωνικό Κέντρο Λυσίου 11, Αθήνα - Πλάκα, 10556 , με θέμα:
«Η έννοια της «εργαλειοποίησης» στη διαχείριση της μετανάστευσης και παρεκκλίσεις από τους κανόνες και τα πρότυπα ασύλου: Ζητήματα θεμελιωδών δικαιωμάτων και Κράτους Δικαίου.»
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές, δημόσιοι αξιωματούχοι, μέλη ανεξάρτητων αρχών, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και σχετικές πληροφορίες εδώ.
Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Μάνια Δρίβα στο 210 3800990 (εσωτερικό 101) ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Για όποιον επιθυμεί να συμμετέχει διαδικτυακά, παρακαλούμε εγγραφείτε εδώ
Το έργο αυτό υποστηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Ένταξη και τη Μετανάστευση (EPIM), μια συνεργατική πρωτοβουλία του Δικτύου Ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων (NEF). Την αποκλειστική ευθύνη για το έργο φέρουν οι διοργανωτές και το περιεχόμενό του μπορεί να μην αντικατοπτρίζει απαραίτητα τις θέσεις του EPIM, του NEF ή των Ιδρυμάτωνεταίρων του EPIM.
H Αναστασία (aka Νατάσα) Πανταζή έχει γεννηθεί στην Αθήνα και είναι μητέρα δυο ενήλικων κοριτσιών.
Έχει σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ανθρωπολογία (University of Kent).
Έχει μεγάλη εργασιακή εμπειρία δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και στο Η. Βασίλειο ως σύμβουλος προγραμμάτων.
Από το 2008 δουλεύει στον τομέα των μη κυβερνητικών οργανώσεων κι έχει δουλέψει σε οργανώσεις που ασχολούνταν με θέματα περιβάλλοντος, γυναικείο εθελοντισμό και αναπτυξιακά προγράμματα .
Εργάζεται στο ΕΣΠ στο Τμήμα Προγραμμάτων, Πόρων και Επικοινωνίας, ως υπεύθυνη διαχείρισης έργων αλλά και στην ανάπτυξη προτάσεων για θέματα ένταξης, παιδικής προστασίας, ανάπτυξη εθελοντισμού και εκπαιδευτικών δράσεων, εργασίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και θέματα προστασίας ευάλωτων ατόμων σε θέματα που αφορούν την έμφυλη βία, την εμπορία ανθρώπων κ.λ.π.
Είναι μέλος του ΔΣ και Γ.Γ από το 2019.
Περισσότερα και στο https://www.linkedin.com/in/natasapantazi/
Ο Νασουρντίν Νιζάμη γεννήθηκε το 1985 στο Αφγανιστάν.
Έχει συμμετάσχει στο English for Academic Purpose Program του Deree School of Graduate and Professional Education και ως υπότροφος στο πρόγραμμα Completion of the Education Unites Scholarship Program for young refugees in Greece του ιδίου Κολλεγίου τα έτη 2017-2018.
Έχει εργαστεί ως διερμηνέας, διαπολιτισμικός διαμεσολαβητής και χειριστής στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης τα έτη 2012-2013 και στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες από το έτος 2014-2021.
Παράλληλα ,υπήρξε εθελοντής στην πρωτοβουλία Refugees Welcome τα έτη 2015-2016.
Σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και συντονιστής την Υπηρεσία Υποδοχής και Διερμηνείας.
Ο Nasruddin Νιζάμη είναι μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Solomon από το 2016, όπου παρακολούθησε το πρώτο εργαστήρι δημοσιογραφίας (LAB).
Από το 2018 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Solomon και Community Relations Officer εκπροσωπώντας την ομάδα σε διεθνή συνέδρια και προγράμματα και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις.
Μιλάει Παστού, Νταρί/Φαρσί, Ουρντού, Αγγλικά και Ελληνικά.
Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΣΠ από το 2019 έως σήμερα.
Δικηγόρος με ενασχόληση με τα ζητήματα προσφύγων και μεταναστών από τη δεκαετία του 90, υποστηρίζοντας υποθέσεις ενώπιον των δικαστηρίων κάθε βαθμού και δικαιοδοσίας στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.
Εχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά τα έτη 2015 – 2016 καθώς και έχει υπηρετήσει ως μέλος διάφορων Επιτροπών με αντικείμενο τη Μετανάστευση και το Ασυλο από το 2007 έως σήμερα.
Εχει συνεργασθεί με πολλές οργανώσεις και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, ενώ ήταν Συντονιστής της Νομικής Υπηρεσίες του ΕΣΠ κατά τα έτη 2017-2019.
Εχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στην Πάντειο Σχολή και Νομική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης γεννήθηκε στη Γαλλία το 1971. Σπούδασε δημόσιο δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Λιλ ΙΙ και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ευρωπαϊκή Κοινοτικού Δικαίου και Διεθνούς Οικονομίας.
Εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως κοινοβουλευτικός βοηθός, για την εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα, ως νομικός σύμβουλος του πολιτικού κόμματος Οικολόγοι Πράσινοι και της Ειδικής Γραμματείας για την περιβαλλοντική επιθεώρηση.
3 Νοεμβρίου 2022
Το Δίκτυο Συνηγορίας για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Child Rights Advocacy Network – CRAN), και οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών που το αποτελούν έχουν εδώ και χρόνια διαπιστώσει και επισημάνει τη συστημική έλλειψη ενός καθεστώτος προστασίας που να εγγυάται την άνευ διακρίσεων προστασία όλων των ασυνόδευτων παιδιών.Ως αποτέλεσμα αυτού του κενού, τα παιδιά δεν έχουν τρόπο να λάβουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα που απαιτούνται για την πρόσβαση στα δικαιώματά τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν εκτεθειμένα σε σειρά προβλημάτων.
Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322
Οργανισμός Πιστοποίησης: TUV Austria