GCR - Do the human right thing

Πώς μπορώ να έχω πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας; Έχω δικαίωμα σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας;

Στο πλαίσιο του έργου «Do the human right thing – Υψώνουμε τη Φωνή μας για τα Δικαιώματα των Προσφύγων», η International Rescue Committee Hellas (IRC) και η Global Girl Media Greece δημιούργησαν μία σειρά βίντεο σε πέντε γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ουρντού, Αραβικά και Φαρσί).

Μπορώ να εργαστώ στην Ελλάδα; Ποια χαρτιά χρειάζομαι για να εργαστώ;

Στο πλαίσιο του έργου «Do the human right thing – Υψώνουμε τη Φωνή μας για τα Δικαιώματα των Προσφύγων», η International Rescue Committee Hellas (IRC) και η Global Girl Media Greece δημιούργησαν μία σειρά βίντεο σε πέντε γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ουρντού, Αραβικά και Φαρσί).

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 09:59

Ψηφιακή καμπάνια

Στο πλαίσιο του έργου “Do the human right thing Υψώνουμε  τη  Φωνή  μας  για  τα  Δικαιώματα  των  Προσφύγων ”, το Κέντρο Διοτίμα σχεδίασε και υλοποίησε την ομώνυμη ψηφιακή καμπάνια για την περίοδο Οκτώβριος 2021-Ιούνιος 2022 σε Facebook, Instagram, LinkedIn,Twitter καιTikTok.

Η καμπάνια απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε όλες/ους τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την Κοινωνία των Πολιτών, φορείς και οργανώσεις.

Eπιδιώκει να ευαισθητοποιήσει και ενημερώσει για τις παραβιάσεις αυτών των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προσφύγων/ισσών και αιτούντων/ουσών ασύλου. 

Στην καμπάνια δίνουμε το μικρόφωνο στους ίδιους τους ανθρώπους σε κίνηση για να μας μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια τους να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Με κεντρικό σύνθημα “Spread our voice”, σε καλούμε να αναλάβεις και εσύ δράση. Προάσπισε τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων σε κίνηση. Ύψωσε τη φωνή σου για την ουσιαστική εφαρμογή τους για όλους τους ανθρώπους.

Δες και μοιράσου την καμπάνια στους παρακάτω συνδέσμους:

https://diotima.org.gr/do-the-human-right-thing.html

https://diotima.org.gr/do-the-human-right-thing-en.html

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 09:52

«Ροές Ανθρώπων, Ροές Ιστορίας»

Το βίντεο «Ροές Ανθρώπων, Ροές Ιστορίας» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Do the right human thing” με σκοπό να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο προσφυγικός πληθυσμός αλλά και η αναγκαιότητα της ένταξης. 
 
Συνιστά μια χαρτογράφηση επώδυνων οπτικών αποτυπωμάτων της πρόσφατης προσφυγικής μνήμης από τη Λέσβο μέχρι την Αθήνα, μαζί με τις βιωματικές αφηγήσεις δύο γυναικών προσφυγισσών σ’ έναν συγκερασμό αγωνίας μα και αγώνα για μια καινούργια ζωή.

Media

Μια αποτίμηση της πρόσβασης στις υπηρεσίες φροντίδας της υγείας των αιτούντων/-ουσών και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα

 

Έλλειψη διερμηνείας, ρατσιστικές συμπεριφορές από επαγγελματίες υγείας, μεγάλες καθυστερήσεις στα διαθέσιμα ραντεβού, σε βαθμό που ζητήματα υγείας εξελίσσονται σε χρόνιες παθήσεις, άρνηση εκτέλεσης ιατρικών πράξεων (άμβλωση σε περιπτώσεις βιασμού), απουσία εξασφάλισης συναίνεσης σε ιατρικές επεμβάσεις (καισαρική): αυτά είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα, που αναφέρουν οι άνθρωποι σε κίνηση κατά την πρόσβαση τους στις υπηρεσίες φροντίδας της υγείας στην Ελλάδα.

Μια νέα αναφορά από το Κέντρο Διοτίμα σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) και την International Rescue Committee Hellas (IRC Hellas), καταγράφει την πληθώρα δυσκολιών και προσκομμάτων στην απόλαυση του πανανθρώπινου δικαιώματος στην υγεία για τους προσφυγικούς πληθυσμούς της χώρας. Αποτελεί την τρίτη κατά σειρά αναφορά που δημοσιεύεται στο πλαίσιο του έργου  «Do the human right thing – Υψώνουμε τη Φωνή μας για τα Δικαιώματα των Προσφύγων», το οποίο υλοποιείται μέσω του προγράμματος Active Citizens Fund.

Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου εδώ και την έκθεση εδώ.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα, την International Rescue Committee Hellas (IRC) και την Popaganda, έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση κλεισίματος του έργου «Do the human right thing – Υψώνουμε τη Φωνή μας για τα Δικαιώματα των Προσφύγων», η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022, στις 11:00 στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

 

Μέσα από το έργο, στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή τόσο με ομάδες και κοινότητες προσφύγων/ισσών και αιτούντων/ουσών άσυλο αλλά και με φορείς λήψης αποφάσεων. Συζητήσαμε τις καλές πρακτικές αλλά και τα εμπόδια. Συζητήσαμε τρόπους επίλυσης των ζητημάτων και πώς, μόνο μέσα από ένα σπίτι, μια δουλειά και υγειονομική φροντίδα, μπορεί κάποιος/α να έχει ίσα δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία.

 

Σας προσκαλούμε, να δούμε μαζί την πορεία και τα αποτελέσματα των διάφορων πτυχών των  δικαιωμάτων στη στέγαση, την απασχόληση και την υγεία, των δικαιωμάτων στη ζωή!

 

* Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς της πανδημίας covid-19, όπως προβλέπονται.

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Σελίδα 1 από 4
 

Αναφορά Δράσης

  • 90% Παροχές προς πρόσφυγες
  • 10% Διοικητικά έξοδα

Πιστοποίηση

 

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322