«Εφαρμόζοντας τα Εναλλακτικά μέτρα της διοικητικής κράτησης στην Ελλάδα»

«Εφαρμόζοντας τα Εναλλακτικά μέτρα της διοικητικής κράτησης στην Ελλάδα»

Κείμενο πολιτικής του ΕΣΠ 

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες δημοσιεύει κείμενο πολιτικής που αποσκοπεί στην προώθηση και εφαρμογή των εναλλακτικών μέτρων έναντι της διοικητικής κράτησης πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα. Η πρόταση του ΕΣΠ αποσκοπεί στο να σκιαγραφήσει ένα συνεκτικό πλαίσιο για την εφαρμογή των εναλλακτικών μέτρων στην Ελλάδα και να αποτελέσει μια χρήσιμη βάση για την ανάπτυξη εναλλακτικών της κράτησης μέτρων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Ολόκληρη η έκθεση διαθέσιμη εδώ.

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου εδώ, ενώ η Σύνοψη είναι διαθέσιμη εδώ.

Το κείμενο πολιτικής «Εφαρμόζοντας τα Εναλλακτικά Μέτρα της διοικητικής Κράτησης στην Ελλάδα» επιχειρεί να ανιχνεύσει τους λόγους της μέχρι και σήμερα μη εφαρμογής εναλλακτικών μέτρων της κράτησης, να προσδιορίσει τα αναγκαία βήματα της Διοίκησης για την εφαρμογή τους στην Ελλάδα, τις αναγκαίες προϋποθέσεις καθώς και της εγγυήσεις που πρέπει να τα συνοδεύουν. Το κείμενο βασίζεται στη μελέτη μιας σειράς αυξανόμενων διεθνών πηγών και παραδειγμάτων εφαρμογής εναλλακτικών μέτρων, σε στοιχεία που χορηγήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές, στην ανταλλαγή σχετικής εμπειρίας και θέσεων με αρμόδιους φορείς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και στην εμπειρία της Νομικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες από την υποστήριξη ατομικών περιπτώσεων διοικητικά κρατουμένων προσώπων που χρήζουν διεθνούς προστασίας.

Το Κείμενο Πολιτικής εντάσσεται σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το European Programme for Integration and Migration (EPIM), μία συλλογική πρωτοβουλία του Network of European Foundations.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

 

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

Πιστοποιηση ISO

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322
Οργανισμός Πιστοποίησης: TUV Austria

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2022