Κάνε μια δωρεά

Πώς μπορείς να βοηθήσεις:

1Μηνιαία συνδρομή
Γιατί να γίνεις μηνιαίος συνδρομητής;
Το ΕΣΠ έχει ανάγκη την υποστήριξή σου.
Δίνοντας ένα ποσό της αρεσκείας σου κάθε μήνα συμβάλλεις σημαντικά στη λειτουργία του ΕΣΠ καθώς οι πόροι του είναι περιορισμένοι ενώ οι ανάγκες του εξυπηρετούμενου πληθυσμού συνεχώς αυξάνονται. Οι πόροι του ΕΣΠ προέρχονται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά δεν αρκούν για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών που αφορούν κυρίως στην παροχή αναγκαίων υπηρεσιών (έκτακτη ανάγκη για διερμηνέα, φαρμακευτικά σκευάσματα, προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως πάνες ή γάλα για μωρά, κλπ) ή επειγόντων παρεμβάσεων (περιπτώσεις παράνομης κράτησης, έκτακτες διοικητικές παρεμβάσεις, κλπ).

2Εφάπαξ δωρεά
Πώς να κάνεις μία δωρεά εφάπαξ;
Επίλεξε το ποσό που θέλεις να δωρίσεις στο ΕΣΠ αλλά και το σκοπό της δωρεάς σου. Για παράδειγμα, μπορείς να κάνεις μία δωρεά για την υλοποίηση μίας συγκεκριμένης δράσης (εκδήλωση ευαισθητοποίησης, παροχή ειδών πρώτης ανάγκης για τις ευάλωτες περιπτώσεις μονογονεϊκών οικογενειών, κλπ) ή για τη στήριξη μίας υπηρεσίας του ΕΣΠ (Κέντρο προώθησης της ένταξης προσφύγων Πυξίδα, Τμήμα Πρώτης Υποδοχής και Διερμηνέων, Κοινωνική Υπηρεσία, Νομική Υπηρεσία). Για κάθε σου δωρεά θα λαμβάνεις σχετική απόδειξη αλλά και γραπτή αναφορά σχετικά με τη χρήση της.

1. Εθνική Τράπεζα
    Αρ. Λογαριασμού: 116/29606564
    IBAN: GR5301101160000011629606564
2. Τράπεζα Πειραιώς
    Αρ. Λογαριασμού: 5032016706911
    ΙΒΑΝ: GR 80017232000

3Με ένα απλό τηλεφώνημα
Πρόσθεσε κι εσύ έναν κρίκο στην «Αλυσίδα Αλληλεγγύης» του ΕΣΠ καλώντας μόνο από σταθερό ΟΤΕ στον αριθμό: 901 11 174 174

(χρέωση –δωρεά 3,68 ευρώ /ανά κλήση / συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ) 

4Δωρεά σε είδος
Η Κοινωνική Υπηρεσία του ΕΣΠ συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για την στήριξη του ευάλωτου μετακινούμενου πληθυσμού των προσφύγων που εισέρχονται μαζικά στην χώρα μας την τελευταία περίοδο αλλά και των οικογενειών των προσφύγων που ζουν στη χώρα μας και δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές βιοτικές τους ανάγκες. Αυτή την χρονική στιγμή, συγκεντρώνουμε μόνο τα παρακάτω είδη και ΟΧΙ ρουχισμό:

Τρόφιμα μακράς διαρκείας (όπως γάλα υψηλής παστερίωσης, βρεφικό γάλα, νερά, παιδικές τροφές σε βαζάκια, λάδι, όσπρια, μακαρόνια ρύζι, κονσέρβες –όχι χοιρινό κλπ), είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν, πάνες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μωρομάντηλα κλπ), καθαριστικά για το σπίτι, πλαστικά πιάτα/ ποτήρια/ πιρούνια, βρεφικά καρότσια, μάρσιπους (σε καλή κατάσταση), μπιμπερό και πιπίλες (καινούρια).

Οι παραλαβές γίνονται ταχυδρομικά ή κατόπιν συνεννόησης με την Κοινωνική Υπηρεσία τηλεφωνικά (210- 3800990) ή μέσω email (
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ), στην διεύθυνση:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΣΟΛΩΜΟΥ 25, ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Τ.Κ. 10682

ΑΘΗΝΑ

Παρακαλούμε πολύ, να αναφέρεται το όνομα του αποστολέα και δ/νση ή
email στο δέμα, για την διευκόλυνση καταχώρησης της δωρεάς και την αποστολή ευχαριστήριας επιστολής. 

5Δωρεά εις μνήμην
Τι είναι η δωρεά εις μνήμην;
Τίμησε το αγαπημένο σου πρόσωπο προτείνοντας την κατάθεση χρημάτων αντί στεφάνου για την υλοποίηση του έργου του ΕΣΠ. Κάνε μία κίνηση για την ενίσχυση των ανθρώπων που μάχονται για μία ζωή δίχως φόβο διωγμού, σε μία χώρα ξένη, μακριά από αγαπημένους και συγγενείς. Μετάτρεψε την απώλεια σε ελπίδα.

6Γάμοι και Βαπτίσεις
Πώς να μοιράσεις τη χαρά του γάμου ή μιας βάφτισης;
Κάνε πράξη την ευχή σου για μια ζωή γεμάτη ευτυχία και τύχη δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους που βιώνουν μία αδιέξοδη πραγματικότητα να πάρουν μια ανάσα. Συγκέντρωσε ένα ποσό σε μια τόσο σημαντική στιγμή της ζωής σου για την ανακούφιση και την υποστήριξη αυτών που βρίσκονται στη χώρα μας για να προστατεύσουν τη ζωή τους. Μοιράσου τη χαρά σου και χάρισε στιγμές ευτυχίας κάνοντας μία σημαντική πράξη αλληλεγγύης.

7Μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ)
Τι είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ);
“Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι η έννοια σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις ενσωματώνουν σε εθελοντική βάση κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς προβληματισμούς στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στις επαφές τους με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη” (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Πράσινη Βίβλος, 2001)
Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό το γεγονός ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποδίδει στις επιχειρήσεις πολύπλευρα οφέλη. Όλο και περισσότερες έρευνες καταδεικνύουν ότι οι εταιρείες που επιλέγουν να επενδύσουν σε προγράμματα με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο αποκομίζουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας αλλά και όσον αφορά την προώθηση και την ενδυνάμωση της εταιρικής τους ταυτότητας. Η υπεύθυνη συμπεριφορά έναντι της κοινωνίας μπορεί να καταστήσει μια επιχείρηση πιο ανθεκτική σε περιόδους κρίσης, καθώς και πιο θελκτική για τους καταναλωτές και τους ικανούς υπαλλήλους, εφόσον συμβάλλει στην προστασία της επιχειρηματικής της φήμης και προσφέρει αυξημένη πρόσβαση σε νέες πιθανές πηγές εισοδήματος. Το ΕΣΠ στηρίζεται στην ΕΚΕ και πιστεύει στη δύναμη της συνεργασίας για την επίτευξη κοινών κοινωνικών στόχων.

 

Αναφορά Δράσης

  • 90% Παροχές προς πρόσφυγες
  • 10% Διοικητικά έξοδα

Πιστοποίηση

 

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322