×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 12006

Δελτίο Τύπου για την επαναφορά της ακυρωθείσας από το ΣτΕ απόφασης

23 Απριλίου 2018

Πλήγμα στο Κράτος Δικαίου η απόφαση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου τρεις μέρες μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)

 

17 Απριλίου 2018:

Το ΣτΕ δέχεται την αίτηση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (EΣΠ) και ακυρώνει την απόφαση της Διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασύλου με την οποία επιβαλλόταν γεωγραφικός περιορισμός παραμονής των αιτούντων άσυλο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

18 Απριλίου 2018:

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής διορίζει τον νέο Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου.

19 Απριλίου 2018:

O Yπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής καταθέτει νομοσχέδιο που επιχειρεί, μεταξύ άλλων, να δικαιολογήσει την επιβολή του γεωγραφικού περιορισμού χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν την απόφαση του ΣτΕ και τις επιταγές τους Διεθνούς και Ενωσιακού Δικαίου.

20 Απριλίου 2018:

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ασύλου επαναφέρει την ακυρωθείσα από το ΣτΕ απόφαση της προκατόχου του. 

 

Το χρονικό των παραβιάσεων δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Η κυβέρνηση, μετά την έκφραση ανησυχίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απόφαση του ΣτΕ, έσπευσε να επαναφέρει την ακυρωθείσα απόφαση. Η πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων στα ελληνικά νησιά θα συνεχίσει να προκαλεί πόνο στους πρόσφυγες και εντάσεις στις τοπικές κοινωνίες, σαν αυτές που ζήσαμε στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης μόλις χθες, με επιθέσεις από ακροδεξιούς σε διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες.

Το ΕΣΠ, υπενθυμίζοντας την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, καλεί τις Αρχές να αναθεωρήσουν αμέσως τη στάση τους και δηλώνει ότι θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να προστατευθούν τα δικαιώματα των προσφύγων, αλλά και να αποφευχθούν φαινόμενα βίας που η ακολουθούμενη πολιτική υποδαυλίζει.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με:

 

Δανάη Λειβαδά

Υπεύθυνη επικοινωνίας

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Σολωμού 25, Τ.Κ. 10682, Αθήνα        

Τηλ.: +30 210-3800990

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

Πιστοποιηση ISO

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322
Οργανισμός Πιστοποίησης: TUV Austria

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2022