Super User

Super User

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 13:25

Μαριάνα Φράγκου

Η Μαριάνα Φράγκου είναι Συντονίστρια του Τμήματος Προγραμμάτων, Επικοινωνίας και Πόρων. Δραστηριοποιήθηκε με το προσφυγικό ζήτημα το 2015, μέσω των Προσκόπων (#gineproskopos), όπου είχε αναλάβει επικεφαλής μιας σειράς εθελοντικών δράσεων για την ανακούφιση του προσφυγικού πληθυσμού και των τοπικών κοινωνιών που τους είχαν αρχικά υποδεχτεί στη χώρα. Εργάστηκε για το ΕΣΠ πρώτα ως Υπεύθυνη Εθελοντών, έπειτα ως Υπεύθυνη Διαχείρισης Έργων και εδώ και 6 χρόνια ως Συντονίστρια. Επαγγελματικά, προέρχεται από το χώρο της παραγωγής εκδηλώσεων και της διαφήμισης. Σπούδασε επικοινωνία και πολιτικές επιστήμες στην Ελλάδα και την Αγγλία. Μέσα από την τρέχουσα εργασία της καθώς και τις προηγούμενες τοποθετήσεις της, έχει αποκτήσει εμπειρία και έχει συμβάλει στην διευθέτηση διαφορετικών διοικητικών προκλήσεων, από το σχεδιασμό και εφαρμογή οργανωτικών αλλαγών έως τον καθορισμό βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων και συστημάτων για την παρακολούθηση της ανάπτυξης ατόμων και έργων. Είναι παθιασμένη με τη δουλειά της, ευγνώμων που μπορεί να υπηρετεί το ΕΣΠ ως μέλος μιας πολύ δυναμικής ομάδας (#teamGCR) και ιδιαίτερα περήφανη για τις υπηρεσίες που παρέχει ο οργανισμός στους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο.

Είναι διαθέσιμη στα εξής κανάλια: https://www.facebook.com/mariana.fragkou,

https://www.linkedin.com/in/mariana-fragkou-35676851/

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 12:09

Cosmos Employment Hub – STEP Greece

Διάρκεια:

27/8/2018 – 31/7/2020

Συνεργάτες:

World Jewish Relief

Τόπος υλοποίησης:

Αθήνα

Στόχοι/Δράσεις:

 •  Διερευνά  το προφίλ του ανέργου πρόσφυγα, τις ανάγκες του, τα εμπόδια ένταξης του στην αγορά εργασίας και τον ενεργοποιεί να  προσδιορίσει τον επαγγελματικό του στόχο.
 • Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική Αναζήτησης Εργασίας και Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών) για την ένταξη/επανένταξη του ανέργου πρόσφυγα στην αγορά εργασίας.
 • Υποστηρίζει τον εξυπηρετούμενο στην δημιουργία CV & Cover Letter καθώς και στην δημιουργία προφίλ στο Linkedin
 • Καταχωρεί το προφίλ του ανέργου πρόσφυγα σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα.
 • Διενεργεί τη διαδικασία της σύνδεσης μεταξύ προφίλ ανέργου και κενής θέσης εργασίας.
 • Παρακολουθεί την πορεία του εξυπηρετούμενου τόσο κατά τη διάρκεια της αναζήτησης εργασίας, όσο και κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του σε εργασία.
 • Παραπέμπει για δωρεάν μαθήματα ελληνικών και αγγλικών στο διαπολιτισμικό κέντρο του ΕΣΠ - Πυξίδα και με προσανατολισμό στις αγορές εργασίας.
 • Διοργανώνει εντατικό εβδομαδιαίο σεμινάριο “Working in Greece” σε επιλεγμένους εξυπηρετούμενους προκειμένου να τους δώσει επιπλέον ώθηση στην εύρεση εργασίας, με μαθήματα από ειδικούς σε κρίσιμα για την πρόσληψη θέματα όπως: Εργασιακά δικαιώματα, Τεχνικές εύρεσης εργασίας & συνέντευξης, Ανάλυση Δυνατών στοιχείων υποψηφίου και παρουσίαση αυτών στο CV και αλλού, Τεχνικές παρουσίασης και ξεχωριστά μαθήματα για τους τομείς των στοχούμενων 6 επαγγελματικών κλάδων: Υπηρεσίες καθαριότητας, ο Τουρισμός και η Φιλοξενία, κατασκευαστικές & τεχνικές εταιρείες, υπηρεσίες διερμηνείας, αγροτική παραγωγή και τεχνολογία ΙΤ.
 • Συνεργάζεται με φορείς του ιδιωτικού τομέα και άλλες οργανώσεις, με στόχο την αποτελεσματικότερη διασύνδεση του ΕΣΠ με την αγορά εργασίας και την τοπική κοινωνία.
 • Πραγματοποιεί συναντήσεις με εργοδότες (εντός της οργάνωσης του ΕΣΠ ή στην έδρα της επιχείρησης) με στόχο την ενημέρωσή τους για τις δράσεις του ΕΣΠ και τη σύναψη συνεργασίας.
 • Προβαίνει σε αναζήτηση κενών θέσεων εργασίας που προσφέρονται από εργοδότες.
 • Καταγράφει το προφίλ της προσφερόμενης θέσης εργασίας.
 • Παραπέμπει και συνοδεύει τους εξυπηρετούμενους σε προσφερόμενες θέσεις εργασίας για συνεντεύξεις με εργοδότες και τους υποστηρίζει για την τοποθέτηση τους στις θέσεις εργασίας.

 

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες  λειτουργεί γραφείο απασχόλησης από το 2000, βοηθώντας εκατοντάδες νεοαφιχθέντες και αναγνωρισμένους πρόσφυγες να κάνουν τη μετάβασή τους στην αγορά εργασίας και να βρουν αμειβόμενη εργασία. H συγκεκριμένη υπηρεσία αναβαθμίστηκε εντυπωσιακά από τον Αύγουστο του 2018 και μετονομάστηκε σε Cosmos Employment Hub – STEP Greece, πρόγραμμα πλέον υποστηριζόμενο από το World Jewish Relief.

Βασικός στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε  τους πρόσφυγες που αναζητούν  εργασία ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα και στη συνέχεια να βρουν την πρώτη τους δουλειά στην Ελλάδα.

Τις τελευταίες δεκαετίες, διαπιστώσαμε ότι πολλοί από τους πρόσφυγες που αναζητούν εργασία  δυσκολεύτηκαν να βρουν δουλειά, διότι, ως νεοαφιχθέντες στην Ελλάδα, στερούνται τα δίκτυα και τις επαφές με εργαζόμενους και εργοδότες.

Το ΕΣΠ ασχολήθηκε με το ζήτημα των ανέργων προσφύγων και δημιούργησε συνεργασίες με μια σημαντική ομάδα Ελλήνων εργοδοτών και εγχώριων επιχειρήσεων, σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και δραστηριότητες με κινητικότητα και επικέντρωση σε εργαζόμενους με προσφυγικό προφίλ, όπως: Υπηρεσίες καθαριότητας, Τουρισμός και Φιλοξενία, κατασκευαστικές & τεχνικές εταιρείες, υπηρεσίες διερμηνείας, αγροτική παραγωγή και τεχνολογία ΙΤ.

Η παραγωγική συνεργασία του ΕΣΠ με δίκτυο από συγκεκριμένες ελληνικές εταιρείες και εργοδότες επιτρέπει στην οργάνωση να παραπέμπει στους εργοδότες-εταίρους μας, να καθοδηγεί και να υποστηρίζει εκπαιδευτικά τους πρόσφυγες που αναζητούν εργασία, ενώ βοηθά να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν συχνά οι πρόσφυγες που στερούνται των ευκαιριών και δικτύων απασχόλησης.

Δείτε πληροφορίες και στο παρακάτω link: Γραφείο απασχόλησης

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 15:40

Advocacy 1

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 10:04

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες  λειτουργεί γραφείο απασχόλησης από το 2000 και έχει βοηθήσει εκατοντάδες νεοαφιχθέντες και αναγνωρισμένους πρόσφυγες να κάνουν τη μετάβασή τους στην αγορά εργασίας και να βρουν αμειβόμενη εργασία. H συγκεκριμένη υπηρεσία αναβαθμίστηκε εντυπωσιακά μεταφέροντας τεχνογνωσία από το Ηνωμένο Βασίλειο από τον Αύγουστο του 2018 και μετονομάστηκε σε Cosmos Employment Hub – STEP Greece, πρόγραμμα πλέον υποστηριζόμενο από το World Jewish Relief.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, παρέχονται ενδεικτικά υπηρεσίες ενημέρωσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων, καθώς και συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης. Επίσης, οι εργασιακοί μας σύμβουλοι παρέχουν υπηρεσίες άμεσης σύνδεσης των επωφελουμένων με την αγορά εργασίας.

Μερικές από τις εταιρείες που έχουν προσλάβει επωφελούμενούς μας είναι:

AB Βασιλόπουλος

Αstir

Grande Bretagne Hotel

Jumbo

KIOSKY'S Convenience stores 

L'Artigiano

Manifest

Polis Hammam

President Hotel

Reef Athens Riviera

Teleperformance Greece

The Margi Hotel

Triton Act

Vodafone

 Cosmos_Employment_Hub

Είσαι πρόσφυγας ή αιτών άσυλο και ενδιαφέρεσαι να βρεις εργασία;

Είσαι εργοδότης και αναζητείς εργαζόμενο;

Επικοινώνησε μαζί μας:

Cosmos Employment Hub / Step Greece

ΠΥΞΙΔΑ

Σολωμού 20, 10682, Αθήνα

Τηλ.: 210 3802384

 

Δείτε το ρεπορτάζ της "Καθημερινής" για το Cosmos Employment Hub – STEP Greece εδώ:

Σελίδα 1 από 14
 

Αναφορά Δράσης

 • 90% Παροχές προς πρόσφυγες
 • 10% Διοικητικά έξοδα

Πιστοποίηση

 

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322