Σεμινάριο για τους Πρόσφυγες-Επιζήσαντες Βασανιστηρίων

29.03.18

Σήμερα Πέμπτη, 29 Μαρτίου, μεταξύ 10:00-15:00, διεξάγεται στην αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου) το σεμινάριο «Προσεγγίζοντας πρόσφυγες – επιζήσαντες βασανιστηρίων στη διαδικασία ασύλου», που συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, τo Babel Dc και οι Médecins Sans Frontières Greece (MSF)| Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ)

Κύριος εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο δρ. Ρένος Παπαδόπουλος, καθηγητής Αναλυτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Essex (Ηνωμένο Βασίλειο) και διευθυντής του Centre for Trauma, Asylum and Refugees.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χειριστές της Υπηρεσίας Ασύλου, σε μέλη των Επιτροπών Προσφυγών και τους βοηθούς εισηγητές EASO, καθώς επίσης σε δικηγόρους που υποστηρίζουν επιζήσαντες βασανιστηρίων στη διαδικασία υπαγωγής σε καθεστώς ανθρωπιστικής προστασίας.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διεξάγεται στο πλαίσιο της συνεργασίας (α) του προγράμματος Αποκατάστασης Επιζώντων
Βασανιστηρίων «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» που χρηματοδοτείται από το Stavros Niarchos Foundation και υλοποιείται από το ΕΣΠ και το Babel Dc και (β) των Médecins Sans Frontières Greece (MSF)| Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ)

 

Αναφορά Δράσης

  • 90% Παροχές προς πρόσφυγες
  • 10% Διοικητικά έξοδα