Συνέντευξη Τύπου - Παρουσίαση της έκθεσης «Πείνα στην Ευρώπη: Μια ανάλυση της επισιτιστικής ανασφάλειας που βιώνουν πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες και άνθρωποι «χωρίς χαρτιά» στην Ελλάδα»

12.05.23

 

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Συνέντευξη Τύπου - Παρουσίαση της έκθεσης «Πείνα στην Ευρώπη: Μια ανάλυση της επισιτιστικής ανασφάλειας που βιώνουν πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες και άνθρωποι «χωρίς χαρτιά» στην Ελλάδα».

 

Η INTERSOS HELLAS, η ΗΙΑS Ελλάδος και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στη Συνέντευξη Τύπου - Παρουσίαση της έκθεσης με τίτλο «Πείνα στην Ευρώπη: Μια ανάλυση της επισιτιστικής ανασφάλειας που βιώνουν πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες και άνθρωποι «χωρίς χαρτιά» στην Ελλάδα», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023 και ώρα 12.30, στην οδό  Πατησίων 81 (1ος όροφος, αίθουσα του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών).

 

Η έκθεση παρουσιάζει τις προκλήσεις που σχετίζονται με την επισιτιστική ασφάλεια όπως προκύπτουν από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διαρκεια της υλοποίησης της δράσης «Φαγητό για Όλους». Στόχος της δράσης είναι να καλυφθεί η πρωταρχική ανάγκη των πιο ευάλωτων ομάδων των μεταναστών και προσφύγων που διαβιούν στην Αθήνα και να εξασφαλιστεί η διατροφική  ασφάλειά  τους.  Aποτελεί  μέρος  του προγράμματος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και της INTERSOS HELLAS «Μια κοινοτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην ενδοχώρα», που υποστηρίζεται από το Stichting Vluchteling – SV (Ολλανδικό Ίδρυμα Προσφύγων).

 

Τα ζητήματα που θίγει η έκθεση θα παρουσιάσουν οι:

 

  • κα Άντλα Σασάτη, Διευθύντρια, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών – GFM
  • Δρ. Απόστολος Βεϊζης, Εκτελεστικός Διευθυντής, INTERSOS HELLAS
  • κ. Βασίλης Κερασιώτης, Γενικός Διευθυντής, ΗΙAS Ελλάδος
  • κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Γενικός Διευθυντής, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

 

Τη Συνέντευξη Τύπου θα συντονίσει η δημοσιογράφος κα Μαρία Κουζινοπούλου, Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).Για περισσότερες πληροφορίες:

Κώστας Βλαχόπουλος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΕΣΠ - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Αναφορά Δράσης

  • 90% Παροχές προς πρόσφυγες
  • 10% Διοικητικά έξοδα