«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

19.05.15

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) στο πλαίσιο του προγράμματος “Monitoring of Entry Points, Asylum and Reception Conditions and Procedures for Refugees in Greece”,  που υλοποιεί  με χρηματοδότηση του Open Society Foundations (OSF), διοργανώνει την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015  Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα:

 

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

 

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων των αρμόδιων ελληνικών αρχών, διεθνών οργανισμών αλλά και φορέων της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αναφορικά με την  υποδοχή των μεικτών μεταναστευτικών ροών,  την προστασία των προσφύγων, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών στα σύνορα της χώρας αλλά και του εθνικού συστήματος Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής. 

Θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η συμμετοχή σας  με τη δυνατότητα ολιγόλεπτης εισήγησης.

Παρακαλείσθε να ορίσετε έναν εκπρόσωπο του φορέα σας για την πραγματοποίηση εισήγησης / συμμετοχή στη συζήτηση. Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης θα υπάρξει δυνατότητα συμμετοχής μεγαλύτερου αριθμού μελών της Οργάνωσης ή Υπηρεσίας σας.   

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας έως την Τρίτη 19/5/2015  στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Η ενημέρωση αυτή είναι επιβεβλημένη από το Γραφείο Ενημέρωσης Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο φιλοξενεί την εκδήλωσή μας αυτή. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε  με το ΕΣΠ στο τηλ. 210-38 00 990 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τόπος διοργάνωσης:  Γραφείο Ενημέρωσης Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Λεωφ. Αμαλίας 8, Αθήνα

 Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται 

από το Open Society Foundations.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Τετάρτη 20 Μαΐου

 

Ώρα προσέλευσης: 9.30 πμ

Έναρξη: 10.00 πμ

Παρουσίαση Προγράμματος, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: 10.00πμ – 10.15πμ

Εισηγήσεις Συμμετεχόντων: 10.15πμ – 11.30πμ

Οι εισηγήσεις θα διαρκούν 5-7 λεπτά και θα αφορούν στις προκλήσεις, που αντιμετωπίζετε στο πεδίο και τις λύσεις που προτείνετε, καθώς και το πλαίσιο συνεργασίας σας με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες στο εν λόγω πρόγραμμα.

Διάλειμμα για καφέ : 11.30πμ – 12.00μμ

Συζήτηση – Συμπεράσματα: 12.00μμ – 13.30μμ

 

  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται
  από το Open Society Foundations. 

 

Αναφορά Δράσης

  • 90% Παροχές προς πρόσφυγες
  • 10% Διοικητικά έξοδα

Πιστοποίηση

 

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322