ΕΥΡΩΠΗ ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ!

14/05/2014

Το ΕΣΠ συντονίζει την εκστρατεία ΕΥΡΩΠΗ ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ!

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για Πρόσφυγες και Εξόριστους (European Council on Refugees and Exiles - ECRE)  διοργανώνει πανευρωπαϊκή εκστρατεία με τίτλο ΕΥΡΩΠΗ ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ – EUROPE ACT NOW, με την οποία απευθύνει έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να προστατεύσουν του πρόσφυγες που διαφεύγουν από τον πόλεμο στη Συρία.

Asylum Campaign – Εκστρατεία για την πρόσβαση στο άσυλο

05/04/2013

Σε συνέχεια της εκστρατείας που ξεκίνησε το 2012 για την καταγραφή της κατάστασης της Πρόσβασης στο Άσυλο, στις 5 και 27 Νοεμβρίου 2013 η Καμπάνια για τη Πρόσβαση στο Άσυλο διενέργησε νέες αυτοψίες στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με την πρόσβαση στη νέα Υπηρεσία Ασύλου όσων δεν τελούν υπό κράτηση, τα συμπεράσματα των οποίων περιλαμβάνονται στο σχετικό Δελτίο Τύπου με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2013 το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ

Από την αρχή του 2014, η Καμπάνια για την Πρόσβαση στο Άσυλο στην Ελλάδα επικεντρώθηκε στην πρόσβαση των κρατουμένων υπηκόων τρίτων χωρών στο άσυλο και διενήργησε αυτοψίες σε έξι κέντρα κράτησης και αστυνομικά κρατητήρια. Κατά τη διάρκεια των αυτοψιών συνομίλησε τόσο με τις αστυνομικές αρχές όσο και με τους κρατούμενους και τις κρατούμενες, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων και διαπίστωσε σειρά σοβαρών παραβιάσεων των δικαιωμάτων των κρατουμένων, τόσο ως προς την πρόσβαση στο άσυλο όσο και ως προς τις συνθήκες κράτησης. Δείτε την έκθεση με τίτλο "Συνθήκες διοικητικής κράτησης & πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου" εδώ

 

Κανένα Παιδί Πίσω από τα Κάγκελα!

24/03/2013

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ),  συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια Εκστρατεία για τον τερματισμό της κράτησης των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο παιδιών, στο πλευρό της διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) International Detention Coalition/IDC (Συμμαχία κατά της κράτησης). Η παγκόσμια εκστρατεία κατά της κράτησης ανηλίκων ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2011, με την πρωτοβουλία της IDC και τη συνυπογραφή από το ΕΣΠ και άλλες 21 ΜΚΟ και φορείς που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, επιστολής απευθυνόμενης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη κάθε Κράτους-Μέλους των Ηνωμένων Εθνών, εν όψει της 60ής επετείου της Σύμβασης του 1951 για την Προστασία των Προσφύγων. Επιπλέον, στις 21 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού το ΕΣΠ συνέβαλε στην προώθηση της εκστρατείας υλοποιώντας διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης και διαμαρτυρίας κατά της κράτησης ανηλίκων στη χώρα μας.

Με τον Ναβίντ και την παρέα του μαθαίνω τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας

19/12/2012

Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών

"Χτες, στο σχολείο μας, ήρθαν κάτι δικηγόροι και κοινωνικοί λειτουργοί. Στην αρχή ανησύχησα λιγάκι. Σκέφτηκα για να έρχονται δικηγόροι στα καλά καθούμενα δεν είναι για καλό. Γιατί και ο θείος μου ο Γιάννης, από τότε που τον χώρισε η θεία Ελπινίκη και του πήρε όλη την περιουσία στα δικαστήρια, λέει: 'Άλκη, μην μπλέξεις με γυναίκες και δικηγόρους'. Όμως αυτοί οι δικηγόροι ήρθαν από το ΕΣΠ και ήρθαν για καλό σκοπό, για να μας πουν για τους πρόσφυγες..."

(απόσπασμα από το βιβλίο: "Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές"*)

Εσείς στο σχολείο σας, γνωρίζετε τους πρόσφυγες;

Αναφορά Δράσης

90% Παροχές προς πρόσφυγες
10% Δοικητικά έξοδα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2018