Εφιαλτικές οι συνθήκες στη «2η Μόρια», αναφέρουν το ΕΣΠ και η Oxfam

22/10/2020

Αθήνα,  21/10/2020

Ο νέος, προσωρινός καταυλισμός στο νησί της Λέσβου είναι ακόμη χειρότερος από τον αρχικό καταυλισμό της Μόριας, με ανεπαρκή πρόσβαση σε ασφαλές καταφύγιο, σχεδόν καθόλου τρεχούμενο νερό, περιορισμένες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και χωρίς πρόσβαση σε νομική βοήθεια, δηλώνουν το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) και η Oxfam στο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο τους «Lesbos Bulletin». Οι οργανώσεις καλούν για την άμεση μετεγκατάσταση όλων όσων ζητούν άσυλο στη Λέσβο σε αξιοπρεπή καταλύματα στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ερωτά την ελληνική κυβέρνηση για την επικείμενη εκκένωση του «ΠΙΚΠΑ» Λέσβου

19/10/2020

Αθήνα, 19/10/2020

Κατόπιν της εντολής του Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς τις αστυνομικές αρχές Λέσβου να εκκενώσουν τη δομή του ΠΙΚΠΑ μέχρι τις 15-10-2020[i], η J.T. λεχώνα με τη νεογέννητη κόρη της, οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο ΠΙΚΠΑ από την νέα προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ[ii], ως ιδιαίτερα ευάλωτες, κατέθεσαν με τη συνδρομή του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, αίτηση στο ΕΔΔΑ για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, επικαλούμενες παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, σε περίπτωση εκκένωσης του ΠΙΚΠΑ και απομάκρυνσής τους από αυτό.

Ας προστατεύσουμε την ανθρωπιά και τα ανθρώπινα δικαιώματα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς το ΠΙΚΠΑ την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

13/10/2020

Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει ένα ιστορικό καταφύγιο για ευάλωτους αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, χωρίς καμία φροντίδα για το μέλλον των φιλοξενούμενων της. Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ζήτησε από την αστυνομία να εκκενώσει το χώρο του ΠΙΚΠΑ, στη Νεάπολη της Μυτιλήνης, έως τις 15-10-2020.

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2020