Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σας καλεί στο φεστιβάλ κινηματογράφου «RefugeesIN: Προσφυγικό και Κινηματογράφος»!

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σας καλεί στο φεστιβάλ κινηματογράφου «RefugeesIN: Προσφυγικό και Κινηματογράφος»!

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες διοργανώνει Φεστιβάλ Κινηματογράφου RefugeesIN: Προσφυγικό και Κινηματογράφος!

Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018στον πολυχώρο BIOS (Πειραιώς 84),  με θέμα τον κινηματογράφο από και για τους πρόσφυγες!

Ώρα προσέλευσης και τις δύο μέρες: 17:00 μμ

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2018—Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (EΣΠ) διοργανώνει το Φεστιβάλ κινηματογράφου «RefugeesIΝ: Προσφυγικό και Κινηματογράφος», την Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, στον πολυχώρο BIOS. Πώς αποτυπώνει η ματιά των κινηματογραφιστών την πρόσφατη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη και ποια η αξία αυτής της αφήγησης για τους πρόσφυγες; Κι ακόμα, πώς καταγράφουν οι άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί από τις πατρίδες τους τις προσωπικές τους Οδύσσειες, πώς επικοινωνούν το ταξίδι τους αλλά και την προσπάθειά τους να ενταχθούν σε μια νέα χώρα, όταν τους δίνονται τα μέσα να δημιουργήσουν οι ίδιοι τις ταινίες τους;

Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που θέλει να εξερευνήσει το φεστιβάλ RefugeesIN, με προβολές ταινιών και συζητήσεις με πρόσφυγες-δημιουργούς αλλά και άλλους ντοκυμαντερίστες που αφηγούνται προσφυγικές ιστορίες. Το φεστιβάλ διοργανώνεται ως μέρος του προγράμματος «RefugeesIN: Κινηματογράφος για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων», ενός ευρωπαϊκού έργου που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ και υλοποιείται με συνεργασία οργανώσεων από την Πορτογαλία (συντονισμός), Γερμανία, Ιταλία, Σλοβενία, Ιρλανδία και Ελλάδα. Στην Ελλάδα το έργο υλοποιείται από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και αφορά στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού που βασίζεται στον κινηματογράφο και στοχεύει στην εξάλειψη των στερεοτύπων και στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιήθηκε εργαστήριο κινηματογράφου σε κάθε χώρα, όπου οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση έμπειρων κινηματογραφιστών, δημιούργησαν 12 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ (2 σε κάθε χώρα) με θέμα την κοινωνική ένταξη των προσφύγων. Περισσότερα για το έργο RefugeesIN μπορείτε να δείτε εδώ.

Στο φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια από όλες τις χώρες υλοποίησης του προγράμματος, ενώ επιπλέον θα δούμε ταινίες με αντίστοιχη θεματολογία από γνωστούς δημιουργούς, όπως η Αννέτα Παπαθανασίου και ο Άγγελος Κοβότσος, ο Θεόφιλος Δαδής, ο Μάρκος Γκαστίν αλλά και η ομάδα Caravan Project.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί!


Χορηγός Επικοινωνίας: Cannibal Radio

Download attachments:

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2020