Ανοιχτή επιστολή 25 οργανώσεων στους Ευρωπαίους ηγέτες τρία χρόνια μετά την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας

H συμφωνία μεταξύ ΕΕ- Τουρκίας, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 20 Μαρτίου του 2016, αποσκοπώντας στο να ελέγξει την «παράνομη» μετανάστευση στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης, έχει οδηγήσει σε κοντόφθαλμες, επικίνδυνες και αναποτελεσματικές πολιτικές και πρακτικές στην Ελλάδα, δήλωσαν σήμερα 25 οργανώσεις, ανάμεσα στις οποίες και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, λίγο πριν την τρίτη επέτειο της συμφωνίας.

Σε ανοιχτή επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες, 25 οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επεσήμαναν ότι περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν αποκλειστεί σε επισφαλείς, ανθυγιεινές και απάνθρωπες συνθήκες στα camps της Ευρώπης. Αυτές οι άθλιες συνθήκες οφείλονται στην ευρωπαϊκή πολιτική που παγιδεύει τους αιτούντες άσυλο στα “hotspot” των ελληνικών νησιών, αντί να έχουν την δυνατότητα να διαμένουν σε κατάλληλες συνθήκες στην ενδοχώρα.

Η επιστολή δημοσιεύεται ένα μήνα πριν τις 16 Απριλίου, όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να εξετάσει την αίτηση ακύρωσης του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) κατά της δεύτερης απόφασης της Υπηρεσίας Ασύλου, σχετικά με την επιβολή γεωγραφικού περιορισμού των αιτούντων άσυλο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή εδώ

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

Πιστοποιηση ISO

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322
Οργανισμός Πιστοποίησης: TUV Austria

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2022