ΚΟΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΕΣΠ ΚΑΙ ΤΟΥ CEAR ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2019—Με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών από την έναρξη της εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, το ΕΣΠ και το CEAR (Comision Española de Ayuda al Refugiado-Ισπανική Επιτροπή για τους Πρόσφυγες), με την υποστήριξη του Δήμου Μαδρίτης, δημοσιεύουν σήμερα, 20 Μαρτίου, από κοινού βίντεο σχετικά με τις επαναπροωθήσεις προσφύγων στην περιοχή του Έβρου.

 

Η πρακτική των επαναπροωθήσεων στον ποταμό Έβρο, χερσαίο σύνορο Ελλάδας – Τουρκίας, έχει καταγγελθεί πολλές φορές. Συνεχίζει όμως και σήμερα να λαμβάνει χώρα, σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, ιδίως μετά την εφαρμογή της «Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας» από τις 20-3-2016, η οποία εγκλωβίζει πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά.

Ο δρόμος του Έβρου, αποδεικνύεται πολλαπλά επικίνδυνος, με καταγεγραμμένους 39 θανάτους, μόνο το 2018, και τουλάχιστον 4 μέχρι στιγμής φέτος.

Παρά τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες καταγγελίες του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και άλλων οργανώσεων σχετικά με μεγάλο αριθμό περιστατικών επαναπροωθήσεων, η ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει και να μην αντιδρά στις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες.

 

Το παρόν βίντεο αποτελεί μια ακόμη μαρτυρία, που δημοσιεύουμε με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη αυτού του τόσο κρίσιμου ζητήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Media

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2020