«Παραμύθια, ΠΥΞΙΔΑ του κόσμου, παραμύθια πορεία στον κόσμο»-Κλείσιμο των αφηγήσεων

«Παραμύθια, ΠΥΞΙΔΑ του κόσμου, παραμύθια πορεία στον κόσμο»-Κλείσιμο των αφηγήσεων

31.01.2020

Με την τελευταία αφήγηση της πέμπτης Παρασκευής του Ιανουαρίου, στις 31 του μήνα ολοκληρώνεται ένας κύκλος αφηγήσεων υπό τον γενικό τίτλο Παραμύθια, ΠΥΞΙΔΑ του κόσμου, παραμύθια πορεία στον κόσμο», που αφιερώθηκαν στην προβολή και ενίσχυση του Διαπολιτισμικού Κέντρου ΠΥΞΙΔΑ, του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

Οι συναντήσεις οι οποίες φιλοξενήθηκαν στον ατμοσφαιρικό χώρο του Βιβλιοπωλείου ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ, Ακαδημίας 32 στις 20.00, υποδέχτηκαν ομάδες αφήγησης, ατομικούς αφηγητές και αφηγήτριες καθώς και μουσικούς για να συμπορευτούν με το ξετύλιγμα του πρώτου μήνα του χρόνου, στην καινούργια χρονιά που ανατέλλει με ιστορίες λαϊκές από τις άκρες του κόσμου ως τα βαθύτερα της ανθρώπινης ψυχής. Καθώς οι άνθρωποι που χάνουν τις εστίες τους κουβαλούν μόνο μνήμες προσωπικές και εμπειρίες, οι ιστορίες που έχουν ακούσει γίνονται σύντροφος, αποκούμπι μα και στήριγμα στην αναζήτηση καλύτερης και ασφαλέστερης ζωής, άυλη σύνδεση κείνου που εγκαταλείπουν και αυτού που προσδοκούν να συναντήσουν, γέφυρα επικοινωνίας και κοινός τόπος ανταμώματος του συλλογικού φαντασιακού.

Μικρό αντίτιμο η αγάπη για τις ιστορίες στην ζωντανή προφορική τους διάσταση, μαζί με ένα συμβολικό τίμημα για όσους αποτελέσουν μέρος της συντροφιάς στο ακροατήριο αλλά και στα ταξίδια του νου που περνούν πρώτα απ’ την καρδιά.

Το καταληκτικό αντάμωμα της Παρασκευής 31/1/2020 έχει ως θέμα αφήγησης το: «Η κλεψύδρα: Λαϊκά παραμύθια, μύθοι, μουσικές και τραγούδια για του χρόνου το θρίαμβο». Στην προφορική ιστόρηση η ομάδα «Παραμυθανθός» (Δ. Μάλλης-Ρ.Μουλά), σε στίχους Δ.Μάλλη και μουσική συνοδεία: Δ.Μάλλη και Μπ. Αμοιρίδη.

Διοργάνωση:

 Διαπολιτισμικό Κέντρο ΠΥΞΙΔΑ του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες-«Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη»

                                             

 

                                             

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2019