ΜΑΝΩΛΑΔΑ: ΘΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!

30.04.13

30/04/2013

Η  επίθεση που δέχτηκαν στη Μανωλάδα 92 τουλάχιστον εργάτες γης από το Μπαγκλαντές αφού προσπάθησαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα και τα δικαιώματά τους  την Πέμπτη 18 Απριλίου συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Τα περισσότερα από τα άτομα αυτά  παρέμεναν και εργάζονταν στην Ελλάδα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, στο έλεος κυκλωμάτων εκμετάλλευσής τους και υπό συνθήκες που οδήγησαν και στο χαρακτηρισμό τους ως θύματα εμπορίας ανθρώπων (θύματα trafficking). Η απάντηση της Πολιτείας στο σάλο που δημιουργήθηκε ήταν η προστασία από τον κίνδυνο απέλασης αποκλειστικά των προσώπων που τραυματίστηκαν από τα πυρά της επίθεσης, ήτοι 35 άτομα.

Για το ΕΣΠ ο τραυματισμός των 35 αυτών προσώπων είναι  συμπτωματικός ενώ η επίθεση δηλωτική ενός ευρύτερου φαινομένου. Προστασία απαιτείται για όλους όσους ζουν και εργάζονται στη χώρα υπό τις ίδιες συνθήκες εκμετάλλευσης.

Το ΕΣΠ καταγγέλλει τις συνθήκες εκμετάλλευσης στη Μανωλάδα και θα προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του συνόλου των ανθρώπων αυτών ως θύματα εμπορίας ανθρώπων (θύματα trafficking), ενώ παράλληλα θεωρεί ότι η επίθεση βασίζεται σε ρατσιστικό κίνητρο.

 

Αθηνά Κωνσταντίνου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εύρεσης Πόρων

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Σολωμού 25, Εξάρχεια

210 3800990 – 6945611501

Skype: GCR-Athina

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.gcr.gr

 

 

LIKE US! http://www.facebook.com/gcr.gr

http://www.facebook.com/GreekCouncilForRefugees

FOLLOW US! https://twitter.com/GCRefugees

 

  

 

Αναφορά Δράσης

  • 90% Παροχές προς πρόσφυγες
  • 10% Διοικητικά έξοδα

Πιστοποίηση

 

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322