Φωνές απ’ όλη την Ευρώπη ενωθείτε για τους πρόσφυγες της Συρίας!

Φωνές απ’ όλη την Ευρώπη ενωθείτε για τους πρόσφυγες της Συρίας!

Εκστρατεία της κοινωνίας των πολιτών καλεί την ΕΥΡΩΠΗ να ΔΡΑΣΕΙ ΤΩΡΑ

Tο European Council on Refugees and Exiles (ECRE), το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) και άλλες 100 ακόμη οργανώσεις από 34 χώρες ξεκινάνε σήμερα την εκστρατεία «Ευρώπη Δράσε Τώρα» (www.helpsyriasrefugees.eu), καλώντας τους Ευρωπαίους ηγέτες να προστατεύσουν του πρόσφυγες που διαφεύγουν από τον πόλεμο στη Συρία.

 

Μέχρι στιγμής μόλις 81.000 Σύροι έχουν ζητήσει προστασία στην Ε.Ε., τη Νορβηγία και την Ελβετία, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό μόλις 3% των ατόμων που διέφυγαν από τον πόλεμο στη Συρία. Με τους νεκρούς να έχουν φτάσει σε 130.000 και τον αριθμό των προσφύγων να εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 4 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2014, ο πόλεμος αυτός αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας.

Στο www.helpsyriasrefugees.eu μας δίνεται η δυνατότητα να ‘προσφέρουμε τη φωνή’ μας στους πρόσφυγες της Συρίας και να πιέσουμε τους Ευρωπαίους ηγέτες να δράσουν ώστε:

  • Να δοθεί στους πρόσφυγες ασφαλής δίοδος στην Ευρώπη
    • Να σταματήσουν οι επαναπροωθήσεις και να προστατεύσουν τους πρόσφυγες που καταφτάνουν στα Ευρωπαϊκά σύνορα.    
    • Να επανενώσουν οικογένειες που χωρίστηκαν από την κρίση

 

«Η οικογένειά μου είναι παγιδευμένη στην Αίγυπτο. Δεν κυκλοφορούν σχεδόν ποτέ, από φόβο μη συλληφθούν. Εάν συλληφθούν  ίσως αναγκαστούν να «διαλέξουν» ή τη φυλάκιση τους ή την επιστροφή τους στη Συρία.. Πρέπει να φύγουν από την Αίγυπτο αλλά οι γονείς μου είναι ηλικιωμένοι, δεν μπορούν να διακινδυνέψουν ένα επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι ή την κράτηση  στο αεροδρόμιο  εάν έρθουν με αεροπλάνο. Η μόνη μας ελπίδα είναι να βρούμε ένα νόμιμο τρόπο να τους φέρουμε στην Ευρώπη.» αναφέρει ο Azzam, Σύρος πρόσφυγας στο Βέλγιο.

 

«Πρέπει να αρθούν οι φραγμοί της Ευρώπης» επισήμανε ο Michael Diedring, Γενικός Γραμματέας του ECRE. «Το ταξίδι στην Ευρώπη με ασφάλεια και νομιμότητα είναι σχεδόν αδύνατο σε πρόσφυγες λόγου των περιορισμών στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου, τις περιορισμένες ευκαιρίες μετεγκατάστασης και τους περίπλοκους κανόνες που εμποδίζουν την οικογενειακή επανένωση. Όσοι αναζητούν προστασία στην Ευρώπη δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αφήσουν τη ζωή τους στα χέρια διακινητών, θέτοντας την έτσι σε σοβαρό κίνδυνο.  Μία κρίση τέτοιου μεγέθους απαιτεί από την Ευρώπη να Δράσει Τώρα.»

 

Δώσε τη φωνή σου

Η ιστοσελίδα www.helpsyriasrefugees.eu παρέχει τη δυνατότητα  στους υποστηρικτές της εκστρατείας να δώσουν «φωνή»  -μέσω του λογαριασμού τους στο twitter ή/και στο Facebook- σε πρόσφυγες της Συριακής κρίσης. Με τον τρόπο αυτό, οι πρόσφυγες μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες, τον αγώνα τους και την προσπάθειά τους να βρουν προστασία στην Ευρώπη με φίλους που υποστηρίζουν την εκστρατεία.

Επιπλέον, μπορεί κάποιος να «ενώσει τη φωνή του» για τους πρόσφυγες από τη Συρία, υπογράφοντας τη σχετική έκκληση.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει  τέσσερις μήνες, και η λήξη αυτής θα συμπέσει συμβολικά με  την Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα, στις 20 Ιουνίου 2014.

 

Περισσότερες πληροφορίες

Ana López Fontal - Senior Press and Public Information Officer

ECRE - European Council on Refugees and Exiles

Tel. +32 (0)2 212 08 12 - Mob. +32 (0)474 340 525

www.helpsyriasrefugees.eu

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Twitter -  Facebook

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

Πιστοποιηση ISO

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322
Οργανισμός Πιστοποίησης: TUV Austria

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2022