Κάλεσμα στήριξης – Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων κλείνει

Πάρα το μεγάλο δίκτυο χορηγιών και χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠ, μια «γραφειοκρατική» αλλαγή σε ευρωπαικό επίπεδο μας έχει φέρει προσωρινώς σε μια δυσμενή θέση.

 

Πρόκειται για την κατάργηση του μεγαλύτερου και κυριότερου επί σειρά ετών εργαλείου χρηματοδότησής μας, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων (ERF). Λόγω της αντικατάστασης αυτού του ταμείου από το Asylum, Migration and Integration Fund (AMIF), οι δομικές αλλαγές που απαιτούνται σε Ευρωπαϊκό, αλλά και εθνικό πλαίσιο για την έναρξη λειτουργίας του νέου Ευρωπαϊκού Ταμείου δημιουργούν εύλογα καθυστέρηση ενός βασικού πυλώνα χρηματοδότησής μας. Για όσο θα διαρκέσει η εν λόγω αλλαγή, και εμείς, αλλά και όλοι οι Ευρωπαϊκοί μη κρατικοί οργανισμοί που ασχολούνται με πρόσφυγες, θα αδυνατούν να καταθέτουν αιτήματα στήριξης. Το χρονικό αυτό διάστημα διακοπής χρηματοδότησης στην Ελλάδα αναμένεται να επιμηκυνθεί, καθώς ο νέος φορέας θα έχει να αντιμετωπίσει ειδικότερα προβλήματα διαχείρισης έως την έναρξη της λειτουργίας του. Έτσι, ενώ έχουμε εξασφαλίσει προγράμματα για τη συνέχιση και την περαιτέρω εξειδίκευση των δράσεών μας, η έλλειψη του ERF αφήνει «ακάλυπτες» κάποιες από τις βασικές μας δράσεις, όπως π.χ. την παροχή δωρεάν νομικής συνδρομής σε αιτούντες άσυλο.

Δεν πρόκειται για οριστική και πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης, αλλά για προσωρινή, ελπίζουμε, καθυστέρηση. Ως εκ τούτου, η έκτακτη συνδρομή σας θα βοηθούσε τα μέγιστα να μην επηρεαστεί η συνεχής στήριξη των προσφύγων που έχουν καταφύγει στο ΕΣΠ για τη δωρεάν συνδρομή τους, καθώς και το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουμε, από μια προσωρινής φύσεως συγκυρία.

Για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας, αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη του ΕΣΠ, δείτε πως μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας εδώ.

Ευχαριστούμε!

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

Πιστοποιηση ISO

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322
Οργανισμός Πιστοποίησης: TUV Austria

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2022