Ανακοίνωση σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία

17.11.15

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες καταδικάζει απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις από τζιχαντιστές ισλαμιστές στο Παρίσι, τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου 2015 και εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τις ζωές των αθώων ανθρώπων που χάθηκαν στο βωμό της εξτρεμιστικής δράσης. Συμμερίζεται το πένθος και εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς το γαλλικό λαό για την ιταμή επίθεση που δέχθηκε η χώρα. Η επίθεση αυτή είναι επίθεση που πλήττει όχι μόνο την Γαλλία και τους κατοίκους της αλλά τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του κράτους δικαίου που η Γαλλία πρώτη και η Ευρώπη σήμερα εκφράζουν.

 

Ο σκοπός των τρομοκρατών είναι να φοβίσουν και να αλλάξουν την ευρωπαϊκή κοινωνία και να υπονομεύσουν τις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται το ευρωπαϊκό μοντέλο δημοκρατικής ειρηνικής συμβίωσης σε μια δημοκρατική και πολιτισμένη κοινωνία.

Τα ευρωπαϊκά κράτη και οι κοινωνίες μας θα αντιδράσουν με όλα τα μέσα που επιτρέπει ο νόμος για την αντιμετώπισης της απειλής αυτής στις αξίες και τον τρόπο ζωής μας. Στον αγώνα αυτό, ωστόσο, δεν πρέπει να μετατρέψουμε σε παράπλευρη απώλεια εκείνους που πρώτοι φεύγουν για να γλυτώσουν από τους τρομοκράτες που χθες χτύπησαν το Παρίσι: τους πρόσφυγες που φθάνουν κυνηγημένοι στην ήπειρό μας, φεύγοντας από τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό.

Η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν πρέπει να στρέψει τη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την ελληνική κοινωνία αντίθετα στις βασικές αρχές και υποχρεώσεις μας για να παρέχουμε προστασία σε αυτούς που διώκονται από τους ίδιους αντιπάλους. Θα ήταν η πρώτη νίκη των εχθρών της δημοκρατίας και της ελευθερίας μας. 

 

Αναφορά Δράσης

  • 90% Παροχές προς πρόσφυγες
  • 10% Διοικητικά έξοδα

Πιστοποίηση

 

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322