Στρογγυλή Τράπεζα: «Προωθώντας τα Εναλλακτικά Μέτρα της Κράτησης στην Ελλάδα»

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ), διοργανώνει την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 (10π.μ. – 2 μ.μ.) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60), Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Προωθώντας τα Εναλλακτικά Μέτρα της Κράτησης στην Ελλάδα».

Το ΕΣΠ θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα κείμενο πολιτικής προς τις ελληνικές αρχές, με στόχο τη βελτίωση των αντίστοιχων διοικητικών πρακτικών. Το κείμενο αυτό θα αποτελέσει την βάση για την διαβούλευση και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των αρμόδιων θεσμικών φορέων, της κοινωνίας των πολιτών και εμπειρογνωμόνων.

 

Επίσημες εκθέσεις και διεθνή φόρα έχουν κατακρίνει, ιδιαίτερα στο παρελθόν, την χωρίς καμία διάκριση και νόμιμη αιτιολογία κράτηση των αλλοδαπών στην Ελλάδα, καθώς και  τις απαράδεκτες  συνθήκες αυτής της μορφής «φιλοξενίας». Η καθημερινή αυτή πρακτική, αν και οι αριθμοί των κρατουμένων έχουν σοβαρά μειωθεί τους τελευταίους μήνες, καθιστούν  επιτακτική την ανάγκη της εφαρμογής, για πρώτη φορά και με τρόπο οργανωμένο, των εναλλακτικών μέτρων κράτησης που αποτελεί άλλωστε νομική υποχρέωση της χώρας.

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς η συμμετοχή σας στην ανωτέρω εκδήλωση. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε μέχρι και την Δευτέρα 14.12.2015, προκειμένου να καταστεί εφικτός ο καλύτερος δυνατός προγραμματισμός. Συμπληρώστε τη συνημμένη φόρμα και προωθήστε την στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να κλείσετε θέση.   

Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία.

Η συγκεκριμένη δράση είναι μέρος προγράμματος που στηρίζεται από το European Programme for Integration and Migration (EPIM), μια συλλογική πρωτοβουλία του Network of European Foundations.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, δείτε εδώ.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη φόρμα εδώ.

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

Πιστοποιηση ISO

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322
Οργανισμός Πιστοποίησης: TUV Austria

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2022