Στο ΕΣΠ, είμαστε Άνθρωποι του Ποδοσφαίρου!

17.10.12

17/10/2012

Μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αθλητικές εκδηλώσεις ξεκινά αυτή την εβδομάδα με την οργάνωση FARE Action Weeks να ενώνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων ανά την Ευρώπη σε ένα μήνυμα κατά των διακρίσεων και τη γιορτή της διαφορετικότητας.

Οι Εβδομάδες Δράσεις που διαρκούν από τις 17 Οκτωβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου αντανακλούν μια ενωμένη θέση κατά των διακρίσεων σε όλη την Ευρώπη. Ονομάζονται Άνθρωποι του Ποδοσφαίρου προκειμένου να υπογραμμίσουν το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να υπερβεί όλα τα εμπόδια. Το κίνημα της FARE πιστεύει ότι ανεξάρτητα από το κοινωνικό, εθνικό, θρησκευτικό υπόβαθρο, ή το φύλο και τη σεξουαλικότητα μας, είμαστε όλοι Άνθρωποι του Ποδοσφαίρου.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες λαμβάνει υπερήφανα μέρος στις Εβδομάδες Δράσεις και οργανώνει στις 19 Οκτωβρίου στο σχολείο International School of Athens έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με τη συμμετοχή μαθητών της Πυξίδας, του International School of Athens καθώς και του Philippine School of Athens.

Μια μέρα αργότερα, στις 20 Οκτωβρίου, συνοδεύουμε τα παιδιά στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Superleague Πανιώνιος – Κέρκυρα! Τα παιδιά, αφού εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο συνοδεία των παικτών, θα παραμείνουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Το ΕΣΠ προστίθεται στα 300 γκρουπ των 41 χωρών που συμμετέχουν, από community groups μέχρι και το UEFA Champions League ή και το Europa League matches, τα οποία διοργανώνουν δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων των δράσεων.

Ο Michel Platini, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κυβερνητικού σώματος της UEFA, στήριξε με τη σειρά του αυτή την εβδομάδα την εν λόγω πρωτοβουλία λέγοντας: « Είμαι περήφανος να είμαι μέρος της καμπάνιας «Football People» η οποία επισημαίνει τη δέσμευση της UEFA για την αντιμετώπιση των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο σε συνεταιρισμό με το δίκτυο της FARE για πάνω από 10 χρόνια.

 

Αναφορά Δράσης

  • 90% Παροχές προς πρόσφυγες
  • 10% Διοικητικά έξοδα