Παράταση έως 24/2/2016 για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Strengthening the Rehabilitation of Torture Victims in GreecePrometheus II(HOME/2014/PAVT/AG/6542) το οποίο υλοποιείται από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και  τη Βαβέλ-Συνειρμός, με τη συνεργασία της ΜΚΟ  Γιατροί χωρίς Σύνορα, το ΕΣΠ προσκαλεί επαγγελματίες σκηνοθέτες και εταιρείες παραγωγής  με ανάλογη εμπειρία να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κινηματογράφηση ενός ντοκιμαντέρ με τις παρακάτω  προδιαγραφές:

• Η διάρκειά μπορεί να είναι από 25’ ελάχιστο έως 45’ μέγιστο  χρόνο.
  • Η εστίαση του ντοκιμαντέρ πρέπει να είναι στους επωφελούμενους του έργου (Θύματα βασανιστηρίων) και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη διαδικασία αποκατάστασης και ένταξής τους στην Ελλάδα.
  • Να παρουσιάζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες των φορέων του έργου και οι προσπάθειές τους για την ολοκλήρωση των προσπαθειών αποκατάστασης.
  • Το ντοκιμαντέρ μπορεί ενδεικτικά να περιλαμβάνει μαρτυρίες θυμάτων και παρουσίαση της καθημερινότητάς τους, συνεντεύξεις με το αρμόδιο προσωπικό και τα καθήκοντα που επιτελεί, συνεντεύξεις με ειδικούς στην αποκατάσταση και στην κοινωνική  ενσωμάτωσή των θυμάτων.

Το ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ θα διανεμηθεί και θα προβληθεί  με στόχο την ευαισθητοποίηση της γενικότερης  κοινωνίας, ενημερώνοντας για το προφίλ των θυμάτων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Το υλικό θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για εκπαίδευση σε σεμινάρια απευθυνόμενα σε επαγγελματίες, ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας για την ταυτοποίηση και αποκατάσταση των θυμάτων.

Οι προσφορές θα πρέπει να  περιλαμβάνουν συνοπτική ιδέα σεναρίου και προσέγγισης του θέματος και ένα σύντομο   βιογραφικό σημείωμα και  πρέπει  να σταλούν στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , έως τις 24 Φεβρουαρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να  καλέσετε στο +30 210 3800990 κ. Μπάρκα ή κ. Πανταζή, Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-16.00,   αναφέροντας το ντοκιμαντέρ για το έργο Προμηθέας ΙΙ.

Μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας θα γίνει επιμέρους  επικοινωνία και συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Αναφορα Δρασης