ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2018—Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) εκφράζει την θλίψη του για την είδηση της αιφνίδιας απώλειας του Γιώργου Καρατζόγλου, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του ΕΣΠ από τον Δεκέμβριο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017.

Ο Γιώργος Καρατζόγλου, δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπήρξε εθελοντής του ΕΣΠ ήδη από το 1992, ενώ αργότερα εργάστηκε για τα Ηνωμένα Έθνη από διάφορες θέσεις και σε μια σειρά από χώρες (Καμπότζη, Βοσνία/Κροατία, Μοζαμβίκη, Αγκόλα, Ναμίμπια, Ν. Αφρική).

Από το 2001, ανέλαβε θέσεις διοίκησης σε Ανεξάρτητους Οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε χώρες των δυτικών Βαλκανίων και της ΕΕ, ενώ συνεργάστηκε κατά περιόδους και με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στο Κοσσυφοπέδιο, ως διευθυντής περιφερειακού γραφείου και ως Παρατηρητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ Αυγούστου 2015 και Μαρτίου 2016, διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας της ΥΔΕΠΑΥΕ, υπηρεσίας αρμόδιας για την διαχείριση των Εθνικών Προγραμμάτων των Ταμείων Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (TAME/AMIF) και Εσωτερικής Ασφάλειας και Συνόρων (TEA/ISF).

Το ΕΣΠ εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Γιώργου Καρατζόγλου και εύχεται δύναμη και κουράγιο στους οικείους του εκλιπόντος.

Αναφορά Δράσης

90% Παροχές προς πρόσφυγες
10% Δοικητικά έξοδα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2018