« Οι περιπέτειες του ΠΥΞ » Εκπαιδευτικά βίντεο για παιδιά προσχολικής ηλικίας

05/07/2021

«Οι περιπέτειες του ΠΥΞ» αποτελούν μία σειρά εκπαιδευτικών βίντεο για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ο ήρωας της σειράς ΠΥΞ μέσα από τις περιπέτειές του ξαφνιάζεται, ενθουσιάζεται και ανακαλύπτει λέξεις, αριθμούς, φρούτα, χρώματα και σχήματα στα ελληνικά!

 

Η σειρά δημιουργήθηκε από την υπεύθυνη δημιουργικής απασχόλησης βρεφών και νηπίων του Διαπολιτισμικού Κέντρου ΠΥΞΙΔΑ του Ελληνικού Συμβουλίου Πρόσφυγες (ΕΣΠ), με στόχο παιδιά πολύ μικρής ηλικίας με μητρική γλώσσα διαφορετική από την ελληνική να έρθουν σε επαφή με τη γλώσσα μαθαίνοντας τις πρώτες τους λέξεις.

 

Αφορμή για τη δημιουργία της σειράς αποτέλεσε η εξ αποστάσεως επικοινωνία με τα παιδιά λόγω της πανδημίας και η προσπάθεια να βρεθούν κατάλληλα εργαλεία για ευχάριστη μάθηση μέσω των δωρεάν διαθέσιμων ψηφιακών καναλιών που μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε οικογένεια.

 

Μπορείτε να δείτε και τα 8 επεισόδια στο επίσημο κανάλι Youtube του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

 

Επεισόδιο 1 – Η δημιουργία του χαρακτήρα (Γνωριμία με τον ΠΥΞ)

https://www.youtube.com/watch?v=-4xaBmMUP2g

 

Συμμετοχή του Προέδρου ΔΣ του ΕΣΠ Βασίλειου Παπαδόπουλου στη Διαδικτυακή εκδήλωση του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με θέμα "Η ένταξη των προσφύγων στην Ελλάδα" (11/5/21)

16/06/2021

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, Βασίλης Παπαδόπουλος, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία με βάση δεδομένα της UNHCR και του IOM σχετικά με το ποσοστό των αιτούντων άσυλο και των αναγνωρισμένων προσφύγων που διαμένουν σε διαμερίσματα, και εκείνους που έχουν καταφέρει να αποκτήσουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ ή να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό.

Cosmos Employment Hub – STEP Greece

07/04/2021

 

Η συνεργασία του World Jewish Relief με το ΕΣΠ ξεκίνησε το 2015 με ένα πρόγραμμα κάλυψης επείγουσων ανθρωπιστικών αναγκών. Με την πάροδο του χρόνου, κατέστη σαφές ότι πολλοί πρόσφυγες θα παρέμεναν στην Ελλάδα επ' αόριστον και χρειάζονταν υποστήριξη στις μακροπρόθεσμες προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν, όπως είναι η εύρεση εργασίας.
Σε συνεργασία και με τη στήριξη του World Jewish Relief δημιουργήσαμε το Cosmos Employment Hub – STEP Greece, για να εξοπλίσουμε τους πρόσφυγες με τις δεξιότητες και τα δίκτυα που απαιτούνται για να ενταχθούν στην κοινωνία, να βρουν απασχόληση και να γίνουν αυτάρκεις.
Το πρόγραμμα παρείχε μια σειρά υπηρεσιών, όπως εκπαίδευση ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, υποστήριξη στη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, εργασιακή συμβουλευτική και σύνδεση των προσφύγων με ενδιαφερόμενους εργοδότες.
Παρακολουθήστε σε αυτό το βίντεο τον Νάντερ να αφηγείται την ιστορία του. Ο Νάντερ είναι από την Υεμένη και έχει αναγνωριστεί πρόσφυγας στην Ελλάδα. Ξεπέρασε με επιτυχία τα εμπόδια και βρήκε δουλειά με την υποστήριξη που έλαβε από το πρόγραμμα απασχόλησης Cosmos Hub.
 
 

«Ευχαριστώ», η νέα καμπάνια του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες

13/01/2021

 

«Ευχαριστώ» είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, που δημιούργησαν αφιλοκερδώς η εταιρεία επικοινωνίας Solid Havas και η Feel Me Productions.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη σημασία και την αξία της ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία. Προσφέροντάς τους ευκαιρίες να μάθουν τη γλώσσα και να εργαστούν, τους βοηθάμε να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, ενισχύοντας τη διαπολιτισμική ανταλλαγή και καταπολεμώντας τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

Πιστοποιηση ISO

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322
Οργανισμός Πιστοποίησης: TUV Austria

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2022