Κινητές Μονάδες 2017

Περίοδος υλοποίησης: 1/1/2017 - 31/12/2017

Συνεργάτης: Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Τόπος Υλοποίησης: Αθήνα, Βόρεια Ελλάδα

Στόχοι: Λειτουργία τεσσάρων Κινητών Μονάδων για την παροχή νομικής και κοινωνικής στήριξης σε ωφελούμενους, που διαμένουν σε διάφορα Κέντρα φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και της Βόρειας Ελλάδας.

Δραστηριότητες:

  • Το ΕΣΠ λειτουργεί τέσσερις Κινητές Μονάδες δικηγόρων, κοινωνικών λειτουργών και διερμηνέων στην Αθήνα και την Βόρεια Ελλάδα.
  • Η Κινητή Μονάδα της Αθήνας, η οποία έχει την βάση της κυρίως στα γραφεία του ΕΣΠ, παρέχει νομική στήριξη σε ωφελούμενους, χωρίς να αποκλείει ποινικές και αστικές υποθέσεις. Εντός των καθηκόντων τους είναι οι επισκέψεις στα κέντρα φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής , σύμφωνα με παραπομπές, όταν προκύπτουν ανάγκες.
  • Οι τρεις Κινητές Μονάδες της Βόρειας Ελλάδας που λειτουργούν στα Διαβατά, στη Νέα Καβάλα, στη Νέα Απολλωνία-Βόλβη, στο Βαγιοχώρι και το Ωραιόκαστρο και παρέχουν νομική και κοινωνική στήριξη, ενώ μια ομάδα που έχει την βάση της στο γραφείο παρακολουθεί την διαχείριση των υποθέσεων που παραπέμπονται από τις Κινητές Μονάδες.

 

Αποτελέσματα: Παροχή κοινωνικής και νομικής στήριξης στον ωφελούμενο πληθυσμό που μένει σε διάφορα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και την Βόρεια Ελλάδα.

Last modified on %AM, %24 %333 %2019 %09:%Απρ