Κέντρο Ενημέρωσης για Αναγνωρισμένους Πρόσφυγες, δικαιούχους επικουρικής και ανθρωπιστικής προστασίας 2017

Περίοδος υλοποίησης: 1/1/2017 - 31/12/2017

Συνεργάτες: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Τόπος υλοποίησης: Αθήνα

Στόχοι: Παροχή βοήθειας για θέματα ένταξης, σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες και άλλους δικαιούχους διεθνούς προστασίας μέσω ενός Κέντρου Ενημέρωσης στην Αθήνα.

Δραστηριότητες:

  • Παροχή νομικής και κοινωνικής υποστήριξης και ενημέρωσης σε ωφελούμενους διεθνούς προστασίας σχετικά με τα δικαιώματα τους, τις υποχρεώσεις τους και την διαδικασία ένταξης τους.
  • Αξιολόγηση των αναγκών και παροχή συνολικής βοήθειας εξατομικευμένα. Η βοήθεια κυρίως αφορά: πολιτιστικό προσανατολισμό, ψυχολογική υποστήριξη, βοήθεια για πρόσβαση σε δομές υγείας, επαγγελματική κατάρτιση, εύρεση εργασίας και εισοδήματος και βοήθεια σε θέματα στέγασης.
  • Προετοιμασία και εφαρμογή ολοκληρωμένων πλάνων ένταξης σε εξυπηρετούμενους/οικογένειες.
  • Στο πρόγραμμα απασχολούνται δικηγόροι, κοινωνικοί λειτουργοί, διερμηνείς, ένας εργασιακός σύμβουλος και ένας εκπαιδευτικός σύμβουλος προκειμένου να δοθεί ολοκληρωμένη κάλυψη για όλες τις ανάγκες ένταξης, είτε αυτές αφορούν νομικά, είτε κοινωνικά, είτε εκπαιδευτικά είτε εργασιακά ζητήματα.

Αποτελέσματα: Το πρόγραμμα σκοπεύει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και των δικαιούχων διεθνούς προστασίας και στην ομαλή κοινωνική τους ένταξη και αυτονομία

Last modified on %PM, %23 %429 %2019 %12:%Απρ