Κινητές Μονάδες

Περίοδος υλοποίησης: 1/1/2016 - 31/12/2016, 1/1/2017 - 31/12/2017, 1/1/2018 - 30/6/2018
Συνεργάτης: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Τόπος Υλοποίησης: Αθήνα, Βόρεια Ελλάδα
Στόχοι: Λειτουργία Κινητών Μονάδων για την παροχή νομικής και κοινωνικής στήριξης σε ωφελούμενους, που διαμένουν σε διάφορα Κέντρα φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και της Βόρειας Ελλάδας.
Δραστηριότητες:
  • Κινητή Μονάδα για αστικές και ποινικές υποθέσεις στην Αθήνα: ομάδα δικηγόρων, κοινωνικών λειτουργών και διερμηνέων παρέχει υποστήριξη σε ποινικές και αστικές υποθέσεις, συγκεκριμένα σε ευάλωτες υποθέσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως υποθέσεις έμφυλης βίας, εργασιακής εκμετάλλευσης κτλ.
  • Κινητή Μονάδα της Αθήνας: ομάδα δικηγόρων, κοινωνικών λειτουργών και διερμηνέων η οποία κάνει εβδομαδιαίες επισκέψεις στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας της Θήβας, Μαλακάσας, Ριτσώνας και Λειβαδιάς για την παροχή υποστήριξης του πληθυσμού που μεταφέρθηκε εκεί μετά το κλείσιμο του κέντρου στο Ελληνικό.
  • Κινητές Μονάδες Βόρειας Ελλάδας: ομάδα δικηγόρων, κοινωνικών λειτουργών και διερμηνέων επισκέπτεται τα κέντρα στη Νέα Καβάλα, και τη Βόλβη, παρέχοντας νομική και κοινωνική στήριξη, ενώ μια ομάδα που έχει την βάση της στο γραφείο παρακολουθεί την διαχείριση των υποθέσεων που παραπέμπονται από τις Κινητές Μονάδες.
Αποτελέσματα: Παροχή κοινωνικής και νομικής στήριξης στον ωφελούμενο πληθυσμό που μένει σε διάφορα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και την Βόρεια Ελλάδα.

 

 

Last modified on %PM, %04 %522 %2020 %14:%Ιουν