Υπηρεσίες μιας στάσης: ενδυνάμωση και ένταξη προσφύγων

Ημερομηνία: Νοέμβριος 2014 – Απρίλιο 2016
Διαχειριστής:

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Συνεργάτες: Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων
Χώρα:

Ελλάδα

Στήριξη:

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.  

Στόχοι: Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού των προσφύγων, με έμφαση στους πλέον ευάλωτους εξ αυτών, μέσω της παροχής αλληλοσυμπληρωματικών υπηρεσιών στοχεύοντας στην ενδυνάμωση και την ένταξη των προσφύγων. Η ενδυνάμωση αυτή, θα υποστηρίξει τους πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία, και θα επιδιώξει την αυτονόμησή τους, ώστε να αντιμετωπιστεί ο κοινωνικός αποκλεισμός που ελλοχεύει, η επικείμενη φτώχεια και η εξασφάλιση των δικαιωμάτων που προβλέπει το νομικό τους καθεστώς.  
Δραστηριότητες:

Παροχή αλληλοσυμπληρούμενων και αλληλένδετων δράσεων, ως ένα «πακέτο» με τη μορφή Υπηρεσίας μιας στάσης (ONE STOP SHOP), για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας που το κράτος αδυνατεί να παράσχει επαρκώς.

Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν βασικούς τομείς της ενταξιακής διαδικασίας όπως κοινωνική συμβουλευτική, επαγγελματική συμβουλευτική, νομική συνδρομή σε θέματα απόδοσης και ανανέωση ασύλου, νομική συμβουλευτική για ενταξιακά θέματα

Το πρόγραμμα αποσκοπεί και σε δράσεις ενημέρωσης οι οποίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων. Οι υπηρεσίες του έργου παρέχονται ανώνυμα και δωρεάν, σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Αποτελέσματα:

1200 άτομα θα ωφεληθούν από την Υπηρεσία μιας στάσης (ONE STOP SHOP) για την ενδυνάμωση και ένταξη των προσφύγων.

 Ημερίδα:
Last modified on %AM, %21 %372 %2020 %10:%Μαϊ

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

Πιστοποιηση ISO

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322
Οργανισμός Πιστοποίησης: TUV Austria

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2021