Παροχή νομικών και κοινωνικών υπηρεσιών σε άτομα που χρήζουν διεθνούς στη Λέσβο

Περίοδος υλοποίησης: 01/03/2017 – 31/03/2020
Συνεργάτες: Oxfam
Χώρα υλοποίησης: Ελλάδα, Λέσβος
Στόχοι: Διασφάλιση της τήρησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προσφύγων, εστιάζοντας στα δικαιώματα ασύλου, στις κατάλληλες υπηρεσίες υποδοχής, στην ασφάλεια και στην πρόσβαση στη δικαιοσύνη.
Δραστηριότητες:
  • Παροχή στοχευμένων νομικών πληροφοριών και ενίσχυση δικαιούχων. Η συνδρομή περιλαμβάνει την καταχώρηση των αιτήσεων ασύλου και την προετοιμασία για συνεντεύξεις, μνημόνια, εκκλήσεις, μεταγενέστερες αιτήσεις, διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης και μέσω Δουβλίνου, αιτήσεις ακύρωσης, εκπροσώπηση σε δικαστικές διαδικασίες κ.λ.π.
  • Παροχή στοχευμένων κοινωνικών πληροφοριών και βοήθειας που περιλαμβάνει ψυχολογική στήριξη, εξατομικευμένες αναφορές ευαλωτότητας για την υποστήριξη των περιπτώσεων που εξετάστηκαν στις υπηρεσίες ασύλου και υποστήριξη σε όλα τα μέλη της οικογένειας του δικαιούχου. Οι κοινωνικοί λειτουργοί θα υποστηρίξουν επίσης την πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες, μέσω παραπομπών σε νοσοκομεία και άλλους οργανισμούς που παρέχουν ιατρική περίθαλψη, ψυχολογική συμβουλευτική, κοινωνική υποστήριξη και ασφαλείς χώρους διαμονής.
Αποτελέσματα: Τα άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας αποκτούν πρόσβαση στα δικαιώματα που κατοχυρώνονται στην εθνική και διεθνή νομοθεσία. Παροχή νομικής και κοινωνικής βοήθειας σε άτομα που ενδέχεται να χρήζουν διεθνούς προστασίας στη Λέσβο. 
Last modified on %AM, %04 %393 %2020 %11:%Ιουν

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2020