Πολύχρωμη πόλη

Τίτλος Προγράμματος:

Πολύχρωμη πόλη,

 ένας χώρος για παιδιά που αναζητούν πατρίδα…

Περιγραφή προγράμματος:

Η δράση «Πολύχρωμη πόλη» αφορά στη λειτουργία ενός χώρου υποστήριξης και φροντίδας για ασυνόδευτους ανηλίκους (κατά προτεραιότητα) και παιδιά προσφύγων & μεταναστών, τα οποία διαβιούν σε δομές φιλοξενίας της Αττικής ή βρίσκονται σε διαδικασία εύρεσης κατάλληλου χώρου στέγασης.

 

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στην κάλυψη του ιδιαίτερα μεγάλου ελλείμματος που παρουσιάζεται στην παροχή ατομικής ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης στα ασυνόδευτα ανήλικα και στα παιδιά προσφύγων και μεταναστών που διαβιούν στην Περιφέρεια Αττικής, τα οποία αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα π.χ μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με προβλήματα υγείας ή προβλήματα ένταξης, ενδοοικογενειακής βίας, κλπ. παρέχοντας υποστήριξη  τόσο του οικογενειακού περιβάλλοντος όσο και του παιδιού με στόχο την  καλύτερη ένταξη και ανάπτυξή του σε ατομικό και σε κοινωνικό επίπεδο.

 

Ο χώρος λειτουργεί στο πλαίσιο του Διαπολιτισμικού Κέντρου Προώθησης Προσφύγων "ΠΥΞΙΔΑ" του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και θα προσφέρει ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη στα παιδιά, καθώς και ποικίλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις.

 

Στόχοι / προσδοκώμενα αποτελέσματα:

Από τη συνολική λειτουργία του χώρου εκτιμάται ότι θα παρασχεθούν εξατομικευμένες ψυχοκοινωνικές ή/και νομικές υπηρεσίες σε περίπου 200 παιδιά προσφύγων και μεταναστών. 

 

Ημερομηνία έναρξης:  01/11/2016

 

Ημερομηνία λήξης: 30/10//2016

 

Δελτία Τύπου

Last modified on %PM, %13 %534 %2020 %13:%Ιαν

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2019