ΔΙΕΛΕΣΦΑΡΣΙ/ΝΤΑΡΙ_280521

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ

ΕΣΠ ΑΡΙΘΜ. 280521

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΣΗΣ

Διερμηνείς Φαρσί

ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Λέσβος

 

 

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1989 και αποτελεί Σωματείο αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό. Περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων,  στα Μητρώα των αρμόδιων Υπουργείων, έχει Συμβουλευτική Ιδιότητα στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ (ECOSOC) και είναι επιχειρησιακός εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Περισσότερα για τον Οργανισμό, το Όραμα και την Αποστολή του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.gcr.gr/el/

 

Το Ε.Σ.Π. προκηρύσσει  μία (1) θέση διερμηνέα στην Λέσβο που θα απασχοληθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος. Η θέση θα αναφέρεται στους Συντονιστές Αρχικής Υποδοχής και Υπηρεσίας Διερμηνείας.

 

Καθήκοντα

 

 • Παρέχει υπηρεσίες διερμηνείας (και τηλεδιερμηνείας) σε δικηγόρους, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλες ειδικότητες επαγγελματιών, προκειμένου να διασφαλίζεται η ακριβής και σαφής προφορική και σε κάποιες περιπτώσεις γραπτή μεταφορά λόγου μεταξύ ωφελούμενου και άλλου επαγγελματία.
 • Για τις ανάγκες του προγράμματος, η ομάδα του έργου θα παράσχει υπηρεσίες στα Γραφεία του ΕΣΠ στη Λέσβο, στο ΚΥΤ της Μόρια, στο Καρά Τεπέ, στο κέντρο Bashira, και θα γίνονται επισκέψεις σε χώρους κράτησης, σε νοσοκομεία κλπ.
 • Μεταφράζει δελτία τύπου, ανακοινώσεις, κείμενα, έγγραφα, παρουσιάσεις δράσεων και οιοδήποτε παραγόμενο υλικό από το Ε.Σ.Π. στην γλώσσα που ασκεί τη διερμηνεία μετά από την οδηγία των Συντονιστών της Υπηρεσίας.
 • Συμμετέχει στην διαχείριση των αιτημάτων για νομική και ψυχοκοινωνική στήριξη προσφύγων και αιτούντων άσυλο, που έρχονται μέσω της πλατφόρμας του Facebook, όπου και λειτουργεί το GCR-Helpdesk.

 

Απαραίτητα προσόντα

 • Βασική γλώσσα: Φαρσί/Νταρί
 • Γλώσσα επικοινωνίας: Ελληνικά ή/και Αγγλικά.
 • Προηγούμενη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών διερμηνείας.
 • Βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ.
 • Ευχέρεια στη χρήση της πλατφόρμας του Facebook.

Επιθυμητά προσόντα

 • Απόφοιτος/η δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Κάτοχος διπλώματος οδήγησης Β’ κατηγορίας (για χρήση ΙΧ αυτοκινήτου που παρέχει το ΕΣΠ).

Τι Προσφέρουμε

 • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών.
 • Κάλυψη εξόδων σίτισης - στέγασης.

 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να στείλουν βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή (προαιρετικά) εδώ με θέμα: ΔΙΕΛΕΣΦΑΡΣΙ/ΝΤΑΡΙ_280521                                            

                                             

Λόγω του μεγάλου όγκου βιογραφικών, σε περίπτωση μη επιλογής,
δεν θα μπορέσουμε να ενημερώσουμε όλους τους υποψηφίους.   

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:  25/06/2021 (Λόγω άμεσης ανάγκης κάλυψης της θέσης, ενδέχεται η διαδικασία επιλογής να εκκινήσει πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των βιογραφικών)

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ακολουθεί την πολιτική των ίσων ευκαιριών. Όλοι οι υποψήφιοι για θέση εργασίας αντιμετωπίζονται ανεξαρτήτου ηλικίας, αναπηρίας, φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, φύλου, θρησκείας ή πεποιθήσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού.

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

Πιστοποιηση ISO

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322
Οργανισμός Πιστοποίησης: TUV Austria

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2021