Στις 25 Ιουλίου, στο χώρο της ΠΥΞΙΔΑΣ, του Διαπολιτισμικού κέντρου του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, η εικαστικός Θεανώ Κοτταρίδου δούλεψε μαζί με παιδιά ηλικίας δημοτικού, με ερέθισμα φωτογραφικό υλικό και πρώτες ύλες χαρτιά και χρώματα ώστε να κατασκευάσουν το έργο με τίτλο "Τα αερόστατα πάνω από την πόλη", μια όμορφη σύνθεση που δίδαξε στα παιδιά την έννοια της προοπτικής στη ζωγραφική και ενέπνευσε τη δημιουργικότητά τους!  

Η Θεανώ Κοτταρίδου είναι ιστορικός Τέχνης, πρώην συνεργάτης του Μουσείου ελληνικής παιδικής Τέχνης και ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου ζωγραφικής Τα Χρωματιστά Μολύβια.

The undersigned organizations, among which the Greek Council for Refugees, express their gravest concerns about the recent arrests of 6,000 migrants and refugees in Turkey and the reports of deportations to Syria. 

Read the organizations' statement here.

%AM, %02 %916 %2019 %00:%Aug

IT_020819

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ

ΕΣΠ ΑΡΙΘΜ. 02_08_2019

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΣΗΣ

Βοηθός Τμήματος Μηχανογράφησης

ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  Αθήνα

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (Ε.Σ.Π.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1989 και αποτελεί Σωματείο αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό. Περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων,  στα Μητρώα των αρμόδιων Υπουργείων, έχει Συμβουλευτική Ιδιότητα στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ (ECOSOC) και είναι επιχειρησιακός εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Περισσότερα για τον Οργανισμό, το Όραμα και την Αποστολή του μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα https://www.gcr.gr/el/

Το ΕΣΠ προκηρύσσει μια θέση Βοηθού Τμήματος Μηχανογράφησης με έδρα την Αθήνα, για πλήρη απασχόληση με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Η θέση θα αναφέρεται στον Υπεύθυνο Μηχανογράφησης.

To Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες συμμετέχει στην 67η συνεδρίαση της επιτροπής του ΟΗΕ κατά των βασανιστηρίων (Committee Against Torture), που λαμβάνει χώρα στη Γενεύη μεταξύ 22 Ιουλίου και 9 Αυγούστου 2019. Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια συζήτησης με οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, κατά την οποία λήφθηκαν υπόψη όλα τα στοιχεία που υποβλήθηκαν από το ΕΣΠ, καθώς και η σχετική έκθεσή του, μαζί με προφορικές παρατηρήσεις των συμμετεχόντων.

 

Μπορείτε να δείτε την σχετική έκθεση (shadow report)  που υπέβαλε το ΕΣΠ στην Επιτροπή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://tbinternet.ohchr.org/…/…/INT_CAT_CSS_GRC_35375_E.pdf

 

ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συνεδριάσεις της Επιτροπής όπου συζητήθηκε η Ελλάδα στις 24 και 25 Ιουλίου αντίστοιχα, στους παρακάτω συνδέσμους: 

http://webtv.un.org/search/consideration-of-greece-1761st-meeting-67th-session-of-committee-against-torture/6063462633001/?term=consideration%20of%20greece&lan=original&sort=date

http://webtv.un.org/search/consideration-of-greece-contd-1764th-meeting-67th-session-of-committee-against-torture/6064201663001/?term=consideration%20of%20greece&lan=original&sort=date

ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΠΟ - ΜΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2019

 

Ξανά το Άσυλο και η Μετανάστευση  στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Μια θεσμική οπισθοδρόμηση

 

Οι  οργανώσεις που υπογράφουμε -μέλη της Καμπάνιας για την Πρόσβαση στο Άσυλο-  και δραστηριοποιούμαστε στο πεδίο προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου, εκφράζουμε την ανησυχία και την επί της αρχής έντονη αντίθεσή μας για τη θεσμική οπισθοδρόμηση που σηματοδοτεί η κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και κυρίως η, εκ νέου, υπαγωγή του χαρτοφυλακίου της μετανάστευσης και του ασύλου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη[1], δηλαδή  στο Υπουργείο το οποίο είναι κατ’ αρχήν αρμόδιο για ζητήματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Στα τέλη Ιουνίου, έλαβε χώρα στην ΠΥΞΙΔΑ, το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες - Greek Council for Refugeesδράση της ομάδας ενημέρωσης γονέων με θέμα "Είμαι γονιός στην Ευρώπη. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μου για να ζήσω καλά με το παιδί μου"'.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Summer Camp της ΠΥΞΙΔΑΣ, σε συνεργασία με τις δικηγόρους Αγγελική Θεοδωροπούλου και Παναγιώτα Κανελλοπούλου, οι οποίες ενημέρωσαν τους γονείς τι εννοεί και προβλέπει η νομοθεσία στην Ελλάδα σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών και υποστηρίχθηκε από διερμηνείς αλλά και την κοινωνική λειτουργό της ΠΥΞΙΔΑΣ, στο πλαίσιο προγράμματος του Open Society Foundations για παιδιά 0-5 ετών.

Στο πλαίσιο των συνεργειών που επιδιώκει η ΠΥΞΙΔΑ με άλλους φορείς, δέχτηκε προχτές στη βιβλιοθήκη της την Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού- Network for Children's Rights, που χρηματοδοτείται από το Open Society Foundations, το οποίο έχει επίσης βοηθήσει την ΠΥΞΙΔΑ να φτιάξει τον πολύ όμορφο χώρο της για τα νήπια, στην οδό Σολωμού 20. Ήταν μια πολύ όμορφη συνάντηση με αφορμή τα βιβλία, γιατί η συνεργασία μας πάει όλους μπροστά!

Tην προηγούμενη εβδομάδα, στην ΠΥΞΙΔΑ, το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες - Greek Council for Refugeesοδοντίατροι από τους Médecins du Monde Greece - Γιατροί του Κόσμουπραγματοποίησαν προληπτικό έλεγχο και εξέταση στοματικής υγιεινής σε πάνω από 35 εξυπηρετούμενους της ΠΥΞΙΔΑΣ, ενήλικες και παιδιά, ενώ την ίδια στιγμή η Θεανώ Κοτταρίδου, ιστορικός Τέχνης, απασχολούσε τα παιδιά με δράσεις δημιουργικής απασχόλησης στον διπλανό χώρο, ώστε να μπορούν οι γονείς τους να εξεταστούν. 
Ευχαριστούμε πολύ τους Γιατρούς του Κόσμου για την οδοντιατρική φροντίδα των εξυπηρετούμενών μας και προσβλέπουμε σε περισσότερες παρόμοιες δράσεις σύντομα!

Tην προηγούμενη Πέμπτη, 27 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε το Summer Camp του Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες - Greek Council for Refugees στο Διαπολιτισμικό Κέντρο ΠΥΞΙΔΑ, μετά από μια εβδομάδα εργαστηρίων και δράσεων με πειράματα, κατασκευές, εικαστικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, αφηγήσεις παραμυθιών, κηπουρική, μουσικοκινητική, θέατρο αλλά και...αστρονομία, ψηφιακές τεχνολογίες, προβολές ντοκυμαντέρ και ενημερώσεις για κρίσιμα ζητήματα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλες και όλους τους συντελεστές οι οποίοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια με την δημιουργικότητα και το ταλέντο τους, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες που ήρθαν στο Summer Camp και το ζωντάνεψαν με την παρουσία τους! 
Ελπίζουμε να σας ξαναδούμε σύντομα και να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα του χρόνου με ακόμα περισσότερες όμορφες ιδέες!

Read the report that the Greek Council for Refugees submitted to the UN committee against torture in view of its 67th session in Geneva: https://tbinternet.ohchr.org/Treaties/CAT/Shared%20Documents/GRC/INT_CAT_CSS_GRC_35375_E.pdf

Our Efficiency

90% Program services
10% Management

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2019