Super User

Super User

%PM, %27 %464 %2019 %12:%Nov

Cosmos Employment Hub

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες  λειτουργεί γραφείο απασχόλησης από το 2000, βοηθώντας εκατοντάδες νεοαφιχθέντες και αναγνωρισμένους πρόσφυγες να κάνουν τη μετάβασή τους στην αγορά εργασίας και να βρουν αμειβόμενη εργασία. H συγκεκριμένη υπηρεσία αναβαθμίστηκε εντυπωσιακά από τον Αύγουστο του 2018 και μετονομάστηκε σε Cosmos Employment Hub – STEP Greece, πρόγραμμα πλέον υποστηριζόμενο από το World Jewish Relief.

Βασικός στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε  τους πρόσφυγες που αναζητούν  εργασία ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα και στη συνέχεια να βρουν την πρώτη τους δουλειά στην Ελλάδα.

Τις τελευταίες δεκαετίες, διαπιστώσαμε ότι πολλοί από τους πρόσφυγες που αναζητούν εργασία  δυσκολεύτηκαν να βρουν δουλειά, διότι, ως νεοαφιχθέντες στην Ελλάδα, στερούνται τα δίκτυα και τις επαφές με εργαζόμενους και εργοδότες.

Το ΕΣΠ ασχολήθηκε με το ζήτημα των ανέργων προσφύγων και δημιούργησε συνεργασίες με μια σημαντική ομάδα Ελλήνων εργοδοτών και εγχώριων επιχειρήσεων, σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και δραστηριότητες με κινητικότητα και επικέντρωση σε εργαζόμενους με προσφυγικό προφίλ, όπως: Υπηρεσίες καθαριότητας, Τουρισμός και Φιλοξενία, κατασκευαστικές & τεχνικές εταιρείες, υπηρεσίες διερμηνείας, αγροτική παραγωγή και τεχνολογία ΙΤ.

Η παραγωγική συνεργασία του ΕΣΠ με δίκτυο από συγκεκριμένες ελληνικές εταιρείες και εργοδότες επιτρέπει στην οργάνωση να παραπέμπει στους εργοδότες-εταίρους μας, να καθοδηγεί και να υποστηρίζει εκπαιδευτικά τους πρόσφυγες που αναζητούν εργασία, ενώ βοηθά να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν συχνά οι πρόσφυγες που στερούνται των ευκαιριών και δικτύων απασχόλησης.

Oι δράσεις του Cosmos Employment Hub – STEP Greece:

 • Διερευνά  το προφίλ του ανέργου πρόσφυγα, τις ανάγκες του, τα εμπόδια ένταξης του στην αγορά εργασίας και τον ενεργοποιεί να  προσδιορίσει τον επαγγελματικό του στόχο.

 • Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική Αναζήτησης Εργασίας και Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών) για την ένταξη/επανένταξη του ανέργου πρόσφυγα στην αγορά εργασίας.

 • Υποστηρίζει τον εξυπηρετούμενο στην δημιουργία CV & Cover Letter καθώς και στην δημιουργία προφίλ στο Linkedin

 • Καταχωρεί το προφίλ του ανέργου πρόσφυγα σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα.

 • Διενεργεί τη διαδικασία της σύνδεσης μεταξύ προφίλ ανέργου και κενής θέσης εργασίας.

 • Παρακολουθεί την πορεία του εξυπηρετούμενου τόσο κατά τη διάρκεια της αναζήτησης εργασίας, όσο και κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του σε εργασία.

 • Παραπέμπει για δωρεάν μαθήματα ελληνικών και αγγλικών στο διαπολιτισμικό κέντρο του ΕΣΠ - Πυξίδα και με προσανατολισμό στις αγορές εργασίας.

 • Διοργανώνει εντατικό εβδομαδιαίο σεμινάριο “Working in Greece” σε επιλεγμένους εξυπηρετούμενους προκειμένου να τους δώσει επιπλέον ώθηση στην εύρεση εργασίας, με μαθήματα από ειδικούς σε κρίσιμα για την πρόσληψη θέματα όπως: Εργασιακά δικαιώματα, Τεχνικές εύρεσης εργασίας & συνέντευξης, Ανάλυση Δυνατών στοιχείων υποψηφίου και παρουσίαση αυτών στο CV και αλλού, Τεχνικές παρουσίασης και ξεχωριστά μαθήματα για τους τομείς των στοχούμενων 6 επαγγελματικών κλάδων: Υπηρεσίες καθαριότητας, ο Τουρισμός και η Φιλοξενία, κατασκευαστικές & τεχνικές εταιρείες, υπηρεσίες διερμηνείας, αγροτική παραγωγή και τεχνολογία ΙΤ.

 • Συνεργάζεται με φορείς του ιδιωτικού τομέα και άλλες οργανώσεις, με στόχο την αποτελεσματικότερη διασύνδεση του ΕΣΠ με την αγορά εργασίας και την τοπική κοινωνία.

 • Πραγματοποιεί συναντήσεις με εργοδότες (εντός της οργάνωσης του ΕΣΠ ή στην έδρα της επιχείρησης) με στόχο την ενημέρωσή τους για τις δράσεις του ΕΣΠ και τη σύναψη συνεργασίας.
 • Προβαίνει σε αναζήτηση κενών θέσεων εργασίας που προσφέρονται από εργοδότες.

 • Καταγράφει το προφίλ της προσφερόμενης θέσης εργασίας.

 • Παραπέμπει και συνοδεύει τους εξυπηρετούμενους σε προσφερόμενες θέσεις εργασίας για συνεντεύξεις με εργοδότες και τους υποστηρίζει για την τοποθέτηση τους στις θέσεις εργασίας.

Δείτε πληροφορίες και στο παρακάτω link: https://www.gcr.gr/el/diapolitismiko-kentro-pyksida/cosmos-employment-hub

%PM, %16 %569 %2019 %15:%May

Advocacy 1

%AM, %15 %336 %2019 %10:%Apr

 

The employability office at the Greek Council for Refugees has been offering its services since 2000 and has supported hundreds of newly arrived and recognised refugees in their transition to the labour market and to securing a paid job. With the support of World Jewish Relief and refashioned as Cosmos Employment Hub – STEP Greece, this service was considerably upgraded in August 2018 with the transfer of know-how and expertise from the United Kingdom.

This project offers various services, including information, skills development and enrollment to vocational training. Our employment councellors also provide job placement services to our project beneficiaries.

Here are some of the companies that have hired project beneficiaries:

AB Vassilopoulos

Αstir

Grande Bretagne Hotel

Jumbo

KIOSKY'S Convenience stores 

L'Artigiano

Manifest

Polis Hammam

President Hotel

Reef Athens Riviera

Teleperformance Greece

The Margi Hotel

Triton Act

Vodafone

 Cosmos_Employement_Hub

Are you a refugee or asylum seeker interested in finding a job?

Are you an employer in search of a professional or worker?

Contact us at:

Cosmos Employment Hub - STEP Greece

PYXIDA Intercultural Centre

20 Solomou str., 10682, Αθήνα

Tel.: 210 3802384

Ms Georgia Apostolaki: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mr Panos Birbas: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Watch the video on Cosmos Employment Hub – STEP Greece by “Kathimerini” daily:

 

%PM, %30 %684 %2018 %18:%Apr

Audiovisual Material

Ξεκίνησαν στις 17 Ιανουαρίου και συνεχίζονται ως τα τέλη Φεβρουαρίου τα σεμινάρια κινηματογράφου που διεξάγει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) στο Διαπολιτισμικό Κέντρο «Πυξίδα».

Τα σεμινάρια υλοποιούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου RefugeesIN, το οποίο στοχεύει στην ενθάρρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου, στην καταπολέμηση των διακρίσεων κατά των προσφύγων και στην προώθηση της κοινωνικής τους ένταξης. Το RefugeesIN -Cinema for Refugees Social Inclusion πραγματοποιείται με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+ της European Commission.
Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ: 
http://www.gcr.gr/…/a…/gcr-projects/2017/item/663-refugeesin

Οι συμμετέχοντες συζητούν για κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την ένταξη των προσφύγων και, μέσα από προβολές ταινιών, ανάλυση και αφήγηση ιστοριών, ανακαλύπτουν τη δυναμική του κινηματογράφου και τη χρησιμότητά του ως μέσο κοινωνικής ένταξης.

Μαθαίνουν τα βασικά στάδια δημιουργίας μιας ταινίας και προετοιμάζονται για τα γυρίσματα του πρώτου τους ντοκιμαντέρ που θα ξεκινήσουν σύντομα!

 

Το Σάββατο, 24/02/2018, οι μαθητές της "Πυξίδας" είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα ποδοσφαίρου Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης! Όλοι μαζί διασκεδάσαμε και ενημερωθήκαμε για το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ανυπομονούμε για τον επόμενο αγώνα!

Χθες το απόγευμα στην «Πυξίδα» είχαμε επισκέψεις…
Πέρασαν από εδώ ο Πινόκιο, ο μαστρό-Τζεπέτο, η γαλάζια νεράιδα, ο γάτος και η αλεπού. Για μία ώρα τα παιδιά ταξίδεψαν νοητά μέχρι την Παιχνιδούπολη, περιπλανήθηκαν μέσα στην κοιλιά μιας φάλαινας, γνώρισαν πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες, ενώ οι γονείς τους ξανάγιναν για λίγο παιδιά…
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, μέσα από την δράση του «Θέατρο Αλληλεγγύης για παιδιά», μας συντρόφευσε με ένα παιδικό παραμύθι χωρίς σύνορα, αλλά με πολλά νοήματα.
Ευχαριστούμε πολύ τους ηθοποιούς και συντελεστές και ανανεώνουμε το ραντεβού μας, όπως κάθε χρόνο!!

Για δύο συνεχή Σαββατοκύριακα, 9-11 και 16-18 Μαρτίου 2018, στο διαπολιτισμικό κέντρο "Πυξίδα" έλαβαν χώρα σεμινάρια που αφορούσαν την επιμόρφωση εκπαιδευτών σχετικά με τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα. Οι εθελοντές καθηγητές μας, που έλαβαν μέρος, είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να έρθουν σε επαφή με πολλά ζητήματα που αφορούν τη διδασκαλία των ελληνικών ως ξένης γλώσσας, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς. Ευχαριστούμε πολύ την Ιφιγένεια Γεωργιάδου και το Hellenic Culture Centre (Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού) για αυτή τη γενναιόδωρη προσφορά.

Tην Τρίτη, 16 Ιανουαρίου, στην "Πυξίδα", το διαπολιτισμικό κέντρο του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, πραγματοποιήθηκε κοπή της πίτας με τους εθελοντές μας, στην παρουσία και την προσφορά των οποίων η "Πυξίδα" στηρίζεται πολύ ουσιαστικά όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλους!

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στην «Πυξίδα», είχαμε αποκριάτικο party.

Τα παιδιά έφτιαξαν μάσκες, έκαναν face-painting και μπερδεύτηκαν σε τρελούς χορούς με σερπαντίνες!Μεταμορφώθηκαν μέσα σε λίγη ώρα σε ξωτικά, αλεπούδες και μικρά ελεφαντάκια!

Ευχαριστούμε και πάλι τους εθελοντές και τις εθελόντριές μας για την βοήθειά τους καθώς και τα παιδιά και τους γονείς τους για το κέφι που έφεραν στην «Πυξίδα».

Ευχόμαστε σε όλους καλό τριήμερο!!

 

Page 1 of 14

OUR SPONSORS

European
ΔΟΜ
ACCMR
VWN
Save the Children
Sigrid Rausing Trust
World Jewish Relief
Oxfam
OSF
IRC
ICRC
Help
European Union Humanitarian Aid
Christian Aid
Ίδρυμα Μποδοσάκη
UNHCR
Stavros Niarchos Foundation
Aegean Solidarity Network
Γιατροί του Κόσμου
CEAR
Redress
Escudo de Madrid
Medecins sans Frontiers

Our Efficiency

90% Program services
10% Management

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2019