ΤΟ ΕΣΠ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ 14ΧΡΟΝΟ ΑΦΓΑΝΟ, ΘΥΜΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!

18.05.13

18/05/2013

Το ΕΣΠ ανέλαβε τη νομική συνδρομή του δεκτατετράχρονου θύματος όσον αφορά την καταγγελία της εις βάρος του επίθεσης αλλά και την υποβολή αιτήματος ασύλου διεκπεραιώνοντας την οικογενειακή επανένωσή του. Τα απαραίτητα έγγραφα στάλθηκαν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες στη Βέρνη και οι ελβετικές αρχές εξετάζουν κατά προτεραιότητα την υπόθεση. Παράλληλα χορηγήθηκε ροζ κάρτα αιτήσαντος ασύλου κατ' εφαρμογή του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ από τη  Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι αποτελούν μία από τις προτεραιότητες του ΕΣΠ καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευάλωτη κατηγορία της ομάδας στόχου στην οποία παρέχουμε νομική και κοινωνική συμβουλευτική και συνδρομή.

Εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις παιδιών τα οποία μένουν εντελώς απροστάτευτα ελλείψει δομών και προστατευτικού πλαισίου καθώς και λόγω της μη λειτουργίας του θεσμού της επιτροπείας στη χώρα μας.
 
Στην υπόθεση του 14χρονου Αφγανού, το ΕΣΠ προέβη στις απαραίτητες διαδικασίες για την επίσπευση της επανένωσής του με την οικογένειά του αλλά και την διασφάλιση και προστασία των δικαιωμάτων του ανηλίκου, ενώ ταυτόχρονα διερευνά και την υπόθεση στο πλαίσιο των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας.

 

Our Efficiency

  • 90% Program Services
  • 10% Management