Η Διεθνής Ημέρα για τα Άτομα που Εργάζονται στο Σεξ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Ιουνίου με αφορμή τη διαμαρτυρία και κατάληψη που ξεκίνησε τη συγκεκριμένη μέρα το 1975 στην Εκκλησία του Saint-Nizier στη Lyon της Γαλλίας από 100 περίπου άτομα που εργάζονταν στο σεξ. Τα αιτήματα των εργαζομένων αφορούσαν στην αποποινικοποίηση και στην παύση της εκμετάλλευσης της εργασίας τους.

Σήμερα, σχεδόν πέντε δεκαετίες μετά, το αιτήματα των εργαζομένων στο σεξ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης παραμένουν παρόμοια. Η έλλειψη του κατάλληλου νομικού πλαισίου εγκλωβίζει τα εργαζόμενα άτομα σε ένα καθεστώς ευαλωτότητας μέσα στο οποίο στερούνται θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Thursday, 01 June 2023 14:20

What we do in the shadows

The sixth Protecting Rights at Borders Report (PRAB) brings new data on the systematic pushback practices that continue at multiple EU borders. In the first quarter of 2023, 10.691 individual cases of people experiencing pushbacks at European borders have been documented by the PRAB initiative and/or Governments’ procedures. 1.611 of these have undergone a thorough interview process by a PRAB partner to record their demographics, migratory routes, and the rights violations they were exposed to in the joint PRAB data collection tool.

Rights violations remain part of “welcome treatment” during pushbacks

Wednesday, 31 May 2023 13:03

Summer Camp PYXIDA 2023

 Βρείτε το πρόγραμμα του Summer Camp PYXIDA 2023 παρακάτω:

Summer Camp 2023


ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΞΙΔΑ | ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Παρασκευή 16/6/23 10:00-11:00 Ξενάγηση στο Μουσείο Ηρακλειδών 7-17 ετών
       
Δευτέρα 19/6/23 9:00-14:00 Adventure Park Μαλακάσα 7-17 ετών
Πέμπτη 22/6/23 11:00-13:00 Βιοτεχνικό - Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο Λαύριο 7-12 ετών
Παρασκευή 23/6/23 10:30-12:00 Ιππικός Όμιλος Κουβαρά 13-18 ετών
       
Δευτέρα 26/6/23 10:00 - 11:00 Μουσείο Ψευδαισθήσεων 13-18 ετών
Τρίτη 27/6/23 9:00 - 10:00 Μουσείο Ψευδαισθήσεων 7-12 ετών
Πέμπτη 29/6/23 10:30 - 13:30 Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου 13-18 ετών
Παρασκευή 30/6/23 10:00-12:00 Αρχαία Αγορά Θησείο 13-18 ετών

Σπύρος - Βλαντ Οικονόμου*


Ο διάλογος για το προσφυγικό δεν μπορεί να εξαντλείται σε οχυρώσεις

Ζούμε σε μια χώρα όπου θέλουμε να καλλιεργηθούν συνθήκες αξιοπρέπειας και ισονομίας για όλες και όλους ή σε μια χώρα όπου ανάγουμε τους κάθε λογής εξωτερικούς παράγοντες σε απειλές; Ευθύνη της όποιας κυβέρνησης προκύψει σε επικείμενες εκλογές είναι να εκκινήσει τον ουσιαστικό διάλογο και για αυτά και για άλλα.

Του ΣΠΥΡΟΥ-ΒΛΑΝΤ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ*


Ανησυχητικές διαστάσεις συνθηκών επισιτιστικής ανασφάλειας για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αποτυπώνει έκθεση της Intersos Hellas, του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και της HIAS Ελλάδος, που παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Δευτέρα, με την πλειονότητα των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση σε φαγητό μόλις μία με τρεις φορές την εβδομάδα και τη συντριπτική πλειονότητα όσων θίγονται να είναι γυναίκες και κορίτσια. Αυτά, σε μια ευρωπαϊκή χώρα, στον 21ο αιώνα.

Οι λόγοι, πολλαπλοί. Αρκετοί αποτυπώνονται στην έκθεση, δεν υπάρχει λόγος να επαναληφθούν εδώ. Με αφορμή όμως και αυτό το μελανό ζήτημα, που σαφώς επηρεάζει ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, τίθεται ένας προβληματισμός σε σχέση με τη διάσταση του προσφυγικού-μεταναστευτικού στον δημόσιο διάλογο, αλλά και εν τέλει την κοινωνική πολιτική του τόπου. Ακούμε διαρκώς για «τον φράχτη». Για το πώς θα λύσει τα προβλήματα, επιδρώντας αποτρεπτικά στην άφιξη περισσότερων ανθρώπων ή ακόμη και για το πώς θα οδηγήσει στον τερματισμό των επαναπροωθήσεων –που κατά τ’ άλλα δεν γίνονται– αφού θα έχει εκλείψει η ανάγκη τους.

Ακούμε για το πώς «ο φράχτης» δεν επαρκεί. Αφ’ ενός, γιατί με βάση τον τρέχοντα σχεδιασμό δεν θα καλύπτει το σύνολο της συνορογραμμής. Αφ’ ετέρου, γιατί η μονομερής έμφαση σε μέσα αποτροπής, χωρίς την απαραίτητη διεκδίκηση ενός δικαιότερου ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, που να στηρίζει εμπράκτως τις χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα, στη βάση της ουσιαστικής και όχι απλά υλικής αλληλεγγύης, αφήνει εκτός συζήτησης την ίσως βασικότερη παράμετρο ενός πραγματικά ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου.

Ακούμε για το πώς «ο φράχτης» το μόνο που θα κάνει θα είναι να οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των κερδών των διακινητών, στην ουσία αυξάνοντας τα κέρδη εγκληματικών ομάδων. Το τελευταίο, εξάλλου, αποτυπώνεται και σε εκθέσεις της Europol, αφού πολύ απλά, όταν κλείνει ένας δρόμος, ανοίγει ένας άλλος, συνήθως πιο επικίνδυνος (βλέπε π.χ. την αύξηση του αριθμού των ναυαγίων), αλλά και πιο κοστοβόρος.

Θα πω χάριν συζήτησης και με επίγνωση της απλουστευτικής παρουσίασης των παραπάνω, πως με τους όρους του σημερινού πολιτικού διαλόγου, όλα τα επιχειρήματα έχουν μια βάση, αν και σαφώς κάποια βλέπουν ορθώς και προς τα δυτικά για την πιο εύρυθμη διαχείριση του ζητήματος, άλλα ενδεχομένως σκόπιμα αποκρύπτουν το κόστος σε όρους ανθρώπινων ζωών και δικαιωμάτων, ενώ άλλα, που δεν έχουν αναφερθεί, ορθώς θέτουν το ζήτημα και υπό το πρίσμα μιας πιο υλιστικής ανάλυσης, που στη σημερινή Ευρώπη δύσκολα θα ακουστεί.

Αυτό που, όμως, δεν ακούμε –κι αν κάνω λάθος, προσβλέπω με χαρά στις όποιες διορθώσεις– είναι μια ουσιαστική συζήτηση για το τι κάνουμε, τελικά, ως πολιτεία και ως κοινωνία για αυτούς τους ανθρώπους, που ήδη ζουν ανάμεσά μας. Για αυτούς τους «Αλλους» –τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους χωρίς χαρτιά– που θέλουμε να φροντίζουν τους συγγενείς μας, να καλλιεργούν τα χωράφια μας, να χτίζουν τα σπίτια μας και ούτω καθεξής, αρκεί να μη φαίνονται πολύ και να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Για αυτό το ζήτημα της ένταξης, που ως έννοια αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις μυθικές – κάτι σαν το δισκοπότηρο: όποιος το βρει, θα (αυτο)ενταχθεί, για τους λοιπούς και τις λοιπές, καλή αναζήτηση σε άλλη χώρα.

Και τελικά τα ερωτήματα που μένουν –ή τουλάχιστον κάποια από αυτά– είναι τα εξής: Ζούμε σε μια χώρα όπου έχει σημασία να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέσα επιβίωσης για όλες και όλους ή σε μια χώρα που είναι ανεκτό κάποιοι και κάποιες να μην έχουν φαγητό; Σε μια χώρα όπου θέλουμε οι άνθρωποι που ούτως ή άλλως ζουν, εργάζονται και συνεισφέρουν ενεργά να έχουν προοπτικές ως μέλη της ίδιας κοινωνίας ή σε μια χώρα που είναι ανεκτές οι Μανωλάδες, με όποιες συνέπειες έχει αυτό και στην εθνική οικονομία (αδήλωτη εργασία και κενά σε ζωτικούς κλάδους);

Σε μια χώρα όπου θέλουμε να καλλιεργηθούν συνθήκες αξιοπρέπειας και ισονομίας ή σε μια χώρα που αρκεί να βλέπουμε μονομερώς και να ανάγουμε τους κάθε λογής εξωτερικούς παράγοντες σε απειλές, ώστε να μη μιλάμε, τελικά, για το τι πρέπει να γίνει και εντός συνόρων; Ευθύνη της όποιας κυβέρνησης προκύψει σε επικείμενες εκλογές είναι να εκκινήσει τον ουσιαστικό διάλογο και για τα παραπάνω.

• Ευχαριστώ θερμά τον αγαπημένο συνάδελφο Νασρουντίν Νιζάμι, συζήτηση με τον οποίο στάθηκε αφορμή για τη σύνταξη του παρόντος άρθρου.

*Υπεύθυνος Συνηγορίας και Επικοινωνίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ)

Πηγή: https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/390344_o-dialogos-gia-prosfygiko-den-mporei-na-exantleitai-se-ohyroseis

Tuesday, 23 May 2023 11:35

Being Hungry in Europe

‘’Being Hungry in Europe: An Analysis of the Food Insecurity Experienced by Refugees, Asylum Seekers, Migrants, and Undocumented People in Greece’’ is a report that reflects the results and challenges of the current food insecurity situation experienced by refugees, asylum seekers, migrants, and undocumented people, in Greece identified during the implementation of the Food for All project of INTERSOS HELLAS and the Greek Forum of Migrants (GFM) supported by Stichting Vluchteling - SV (Netherlands Refugee Foundation). Furthermore, with the contribution of HIAS and the Greek Council for Refugees (GCR), an in-depth facts-based analysis of the political and legislative barriers in place in Greek legislation is presented.

Athens, Monday May 15th, 2023

NEW REPORT REVEALS THE FOOD INSECURITY EXPERIENCED BY REFUGEES, ASYLUM SEEKERS, MIGRANTS AND UNDOCUMENTED PEOPLE IN GREECE

A new report released by INTERSOS HELLAS in cooperation with HIAS Greece and the Greek Council for Refugees entitled: ‘Being Hungry in Europe: An Analysis of the Food Insecurity Experienced by Refugees, Asylum Seekers, Migrants, and Undocumented People in Greece’ presents evidence met during the implementation of the Food for All project. The report was presented during a press conference held in Athens on May 15th.

Most notably, the data collected through the Food for All project (FfA) implemented by INTERSOS HELLAS in cooperation with the Greek Forum of Migrants (GFM) since December 2021, constitute the backbone of the report, which presents evidence of massive food insecurity affecting migrants, refugees, asylum seekers and undocumented people in Athens.

 

Monday, 15 May 2023 00:00

ΔΙΕΑΡΑΘ_150523

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ

ΕΣΠ ΑΡΙΘΜ. 150523

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΣΗΣ

Διερμηνέας Αραβικών/Γαλλικών

ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αθήνα

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1989 και αποτελεί Σωματείο αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό. Περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων,  στα Μητρώα των αρμόδιων Υπουργείων, έχει Συμβουλευτική Ιδιότητα στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ (ECOSOC) και είναι επιχειρησιακός εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Περισσότερα για τον Οργανισμό, το Όραμα και την Αποστολή του μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα https://www.gcr.gr/el/

Το Ε.Σ.Π. προκηρύσσει μία θέση Διερμηνέα Αραβικών/Γαλλικών που θα απασχοληθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης στην Αθήνα στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος. Η θέση  αναφέρεται στον Υπεύθυνο του Κέντρου Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Αρμοδιότητες

  • Εξυπηρέτηση των ωφελούμενων με παροχή διερμηνείας στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Ένταξης του ΕΣΠ ή των άλλων εταίρων του έργου, καθώς και σε δομές φιλοξενίας και ξενοδοχεία (θέση που δεν είναι σταθερή σε γραφείο).
  • Παροχή διερμηνείας μέσω τηλεφώνου και helpdesk.
  • Μεταφράσεις εγγράφων του έργου στις γλώσσες των εξυπηρετούμενων.
  • Συνοδεία επωφελούμενων σε διαθέσιμα προς ενοικίαση σπίτια και δημόσιες υπηρεσίες ή τράπεζες.
  • Παροχή διερμηνείας κατά τη διάρκεια της παράδοσης των μαθημάτων για την απόκτηση δεξιοτήτων.

Απαραίτητα προσόντα

  • Βασική γλώσσα: Αραβικά/Γαλλικά.
  • Γλώσσα επικοινωνίας: Ελληνικά ή/και Αγγλικά.
  • Προηγούμενη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών διερμηνείας.
  • Βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (πακέτο Microsoft Office).

Επιθυμητά προσόντα

  • Απόφοιτος/η δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Κάτοχος διπλώματος οδήγησης Β’ κατηγορίας (χρήση ΙΧ αυτοκινήτου που παρέχεται από το ΕΣΠ).

Οι ενδιαφερόμενοι για την Αθήνα καλούνται να στείλουν βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή (προαιρετικά) εδώ με θέμα: ΔΙΕΑΡΑΘ_150523.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:  18/06/23 (Λόγω άμεσης ανάγκης κάλυψης της θέσης, ενδέχεται η διαδικασία επιλογής να εκκινήσει πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των βιογραφικών)

Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού υποψηφιοτήτων ενδέχεται να μην είναι δυνατή η ενημέρωση όλων των υποψηφίων που δεν θα επιλεγούν.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ακολουθεί την πολιτική των ίσων ευκαιριών. Όλοι/ες οι υποψήφιοι/ες για θέση εργασίας αντιμετωπίζονται ανεξαρτήτως ηλικίας, αναπηρίας, φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, φύλου, θρησκείας ή πεποιθήσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού.

Monday, 15 May 2023 00:00

ΔΙΕΓΑΘ_150523

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ

ΕΣΠ ΑΡΙΘΜ. 150523

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΣΗΣ

Διερμηνέας Γαλλικών/Λινγκάλα

ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αθήνα

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1989 και αποτελεί Σωματείο αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό. Περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων,  στα Μητρώα των αρμόδιων Υπουργείων, έχει Συμβουλευτική Ιδιότητα στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ (ECOSOC) και είναι επιχειρησιακός εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Περισσότερα για τον Οργανισμό, το Όραμα και την Αποστολή του μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα https://www.gcr.gr/el/

Το Ε.Σ.Π. προκηρύσσει μία θέση Διερμηνέα Γαλλικών/Λινγκάλα που θα απασχοληθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης στην Αθήνα στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος. Η θέση  αναφέρεται στον Υπεύθυνο του Κέντρου Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Αρμοδιότητες

  • Εξυπηρέτηση των ωφελούμενων με παροχή διερμηνείας στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Ένταξης του ΕΣΠ ή των άλλων εταίρων του έργου, καθώς και σε δομές φιλοξενίας και ξενοδοχεία (θέση που δεν είναι σταθερή σε γραφείο).
  • Παροχή διερμηνείας μέσω τηλεφώνου και helpdesk.
  • Μεταφράσεις εγγράφων του έργου στις γλώσσες των εξυπηρετούμενων.
  • Συνοδεία επωφελούμενων σε διαθέσιμα προς ενοικίαση σπίτια και δημόσιες υπηρεσίες ή τράπεζες.
  • Παροχή διερμηνείας κατά τη διάρκεια της παράδοσης των μαθημάτων για την απόκτηση δεξιοτήτων.

Απαραίτητα προσόντα

  • Βασική γλώσσα: Γαλλικά/Λινγκάλα.
  • Γλώσσα επικοινωνίας: Ελληνικά ή/και Αγγλικά.
  • Προηγούμενη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών διερμηνείας.
  • Βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (πακέτο Microsoft Office).

Επιθυμητά προσόντα

  • Απόφοιτος/η δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Κάτοχος διπλώματος οδήγησης Β’ κατηγορίας (χρήση ΙΧ αυτοκινήτου που παρέχεται από το ΕΣΠ).

Οι ενδιαφερόμενοι για την Αθήνα καλούνται να στείλουν βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή (προαιρετικά) εδώ με θέμα: ΔΙΕΓΑΘ_150523.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:  18/06/23 (Λόγω άμεσης ανάγκης κάλυψης της θέσης, ενδέχεται η διαδικασία επιλογής να εκκινήσει πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των βιογραφικών)

Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού υποψηφιοτήτων ενδέχεται να μην είναι δυνατή η ενημέρωση όλων των υποψηφίων που δεν θα επιλεγούν.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ακολουθεί την πολιτική των ίσων ευκαιριών. Όλοι/ες οι υποψήφιοι/ες για θέση εργασίας αντιμετωπίζονται ανεξαρτήτως ηλικίας, αναπηρίας, φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, φύλου, θρησκείας ή πεποιθήσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού.

Monday, 15 May 2023 00:00

ΣΥΝΚΥ_150523

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ

ΕΣΠ ΑΡΙΘΜ. 150523

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΣΗΣ

Συντονιστής/στρια Κοινωνικής Υπηρεσίας

ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αθήνα

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (Ε.Σ.Π.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1989 και αποτελεί Σωματείο αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό. Περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων,  στα Μητρώα των αρμόδιων Υπουργείων, έχει Συμβουλευτική Ιδιότητα στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ (ECOSOC) και είναι επιχειρησιακός εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Περισσότερα για τον Οργανισμό, το Όραμα και την Αποστολή του μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα https://www.gcr.gr/el/

Το ΕΣΠ προκηρύσσει θέση Συντονιστή/τριας της Κοινωνικής Υπηρεσίας με έδρα στην Αθήνα, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Η θέση αναφέρεται στον Διευθυντή του Ε.Σ.Π.

Αρμοδιότητες

  • Συμμετέχει στην ομάδα Διεύθυνσης και συνεργάζεται με τον Διευθυντή, και τους άλλους Συντονιστές για θέματα που αφορούν την ορθή λειτουργία και την υλοποίηση των στόχων του ΕΣΠ. Εποπτεύει την τήρηση των εσωτερικών κανονισμών, οδηγιών και διαδικασιών.
  • Εισηγείται τη διαμόρφωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού και των κατευθύνσεων της Κοινωνικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με τα τμήματα και τον Διευθυντή προς το Διοικητικό Συμβούλιο.
  • Έχει την επιστημονική εποπτεία όλων των έργων που άπτονται κοινωνικών υπηρεσιών και συμμετέχει με τον ρόλο του αυτό, στο σχεδιασμό και την παρακολούθηση/ αξιολόγηση των αντίστοιχων παρεμβάσεων που υλοποιεί το ΕΣΠ, σε συνεργασία με τον εκάστοτε Υπεύθυνο Διαχείρισης Έργου.
  • Συμμετέχει στη διαδικασία προσλήψεων που αφορούν στη στελέχωση της ΚΥ σύμφωνα με τις εσωτερικές διαδικασίες του φορέα. Εποπτεύει και επιβλέπει τους υποσυντονιστές/στριες της Υπηρεσίας και παρέχει καθοδήγηση ανάλογα με τον τομέα εργασίας τους.
  • Έχει την ευθύνη της επιστημονικής εποπτείας και υποστήριξης όλων των εργαζομένων της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
  • Αξιολογεί την αποτελεσματικότητα και τις επιδόσεις των εργαζομένων της Κ Υ βάσει των στόχων των προγραμμάτων και των αρμοδιοτήτων που τους έχουν ανατεθεί. Είναι υπεύθυνος/νη για το πλάνο εργασίας του προσωπικού και των στόχων του τμήματος, την περιγραφή των αρμοδιοτήτων της κάθε θέσης και την εκπαίδευση νέων εργαζομένων.
  • Εκπροσωπεί το ΕΣΠ σε συναντήσεις με άλλες ΜΚΟ ή εκπροσώπους υπηρεσιών και δομών, εργαστήρια, ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις εντός και εκτός Ελλάδας σε θέματα αρμοδιότητας του/ης. Ομοίως εκπροσωπεί το ΕΣΠ στα ΜΜΕ. Αναπτύσσει και διατηρεί επαφές με δημόσιες αρχές και άλλους φορείς της Ελλάδας ή και του Εξωτερικού. Μεριμνά για την δικτύωση και την καλλιέργεια σχέσεων συνεργασίας με ΜΚΟ και INGO στους τομείς αρμοδιότητάς του/ης.
  • Είναι μέλος της ομάδας διαχείρισης κρίσεων του ΕΣΠ.

Απαραίτητα προσόντα

  • Πανεπιστημιακό πτυχίο στους τομείς της Κοινωνικής Εργασίας, Κοινωνικής Πολιτικής και Διοίκησης, Κοινωνιολογίας ή άλλων συναφών κοινωνικών επιστημών
  • Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε αντίστοιχη συντονιστική θέση τουλάχιστον πέντε (5) ετών
  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα σε τομείς δραστηριοποίησης του ΕΣΠ, κοινωνική προστασία, κοινωνική διοίκηση, διοίκηση επιχειρήσεων κ.α.
  • Εμπειρία σε θέματα ασύλου και ένταξης ευάλωτων ομάδων
  • Άριστη προφορική και γραπτή γνώση αγγλικών
  • Άριστη ικανότητα χρήσης Η/Υ
  • Ευχέρεια στην επικοινωνία, ομαδικό πνεύμα εργασίας και ικανότητα αποτελεσματικής εργασίας υπό πίεση
  • Μεθοδικότητα και οργανωτικότητα

Οι ενδιαφερόμενες/οι καλούνται να στείλουν βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή εδώ με θέμα:  ΣΥΝΚΥ_150523

Λόγω του μεγάλου όγκου βιογραφικών, σε περίπτωση μη επιλογής, δεν θα μπορέσουμε να ενημερώσουμε όλες/ους τις/τους υποψήφιες/ους.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:  20/06/23 (Λόγω άμεσης ανάγκης κάλυψης της θέσης, ενδέχεται η διαδικασία επιλογής να εκκινήσει πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των βιογραφικών)

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ακολουθεί την πολιτική των ίσων ευκαιριών. Όλοι οι υποψήφιοι για θέση εργασίας αντιμετωπίζονται ανεξαρτήτως ηλικίας, αναπηρίας, φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, φύλου, θρησκείας ή πεποιθήσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού.

Friday, 12 May 2023 15:36

ΚΛΑΘ_120523

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ

ΕΣΠ ΑΡΙΘΜ. 120523

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΣΗΣ

Κοινωνική/ος Λειτουργός

ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αθήνα

 

Page 1 of 124
 

Our Efficiency

  • 90% Program Services
  • 10% Management

ISO Certification

 

 

Certified with ISO 9001: 20155
No. 20001210004322
by TUV Austria