Σχόλια του ΕΣΠ για το σχέδιο νόμου «Επίδομα γέννησης και λοιπές διατάξεις»

13/01/2020

Το ΕΣΠ ανάρτησε σχόλια στον διαδικτυακό τόπο opengov.gr από 10/1/2020, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διαβούλευσης στην οποία τέθηκε το σχέδιο νόμου «Επίδομα γέννησης και λοιπές διατάξεις».

Μπορείτε να τα διαβάσετε παρακάτω:

Έκθεση του ΕΣΠ για τις συνθήκες των προσφύγων στη Λέσβο

16/12/2019

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, στο πλαίσιο έκτακτης αποστολής του στη Λέσβο (16-18 Οκτωβρίου 2019), κατέγραψε τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο νησί, συγκέντρωσε μαρτυρίες ανθρώπων, συνομίλησε με τις αρχές και διαπίστωσε τα σοβαρά, συστημικά προβλήματα του συστήματος υποδοχής και ασύλου. Η έκθεση του ΕΣΠ είναι διαθέσιμη εδώ.

Έκθεση του ΕΣΠ για το «Νομοσχέδιο περί διεθνούς προστασίας»

08/11/2019

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες τονίζει πως το νομοσχέδιο «περί διεθνούς προστασίας» οδηγεί σε κατάφωρη υπονόμευση θεμελιωδών εγγυήσεων και δικαιωμάτων των προσφύγων και αιτούντων άσυλο, κατά παράβαση του διεθνούς, ενωσιακού και εθνικού δικαίου καθώς και της αρχής της μη επαναπροώθησης και  συνοψίζει την προβληματική του γύρω από τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου σε μια έκθεση. Μπορείτε να διαβάσετε την έκθεση εδώ.

GCR Report on administrative detention in Greece - 2018

28/03/2019

GCR publishes a report with findings from the field concerning administrative detention in Greece in the previous year. You can access the report here.

Our Efficiency

90% Program services
10% Management

JOIN OUR MAILING LIST

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2020