Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης- Η ΠΥΞΙΔΑ των παιδιών και της Παιδείας!

24/01/2020

 Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2020

Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης- Η ΠΥΞΙΔΑ των παιδιών και της Παιδείας!

 

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης, που έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο στις 24 Ιανουαρίου, η ΠΥΞΙΔΑ, το Διαπολιτισμικό κέντρο του ΕΣΠ,  διακηρύττει  για ακόμα μια φορά την πεποίθηση πως το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού, και όχι απλά προνόμιο. Η εξάλειψη των κοινωνικών διακρίσεων και οι ίσες ευκαιρίες όσον αφορά την πρόσβαση στην Παιδεία ήταν ανέκαθεν, και εξακολουθούν να παραμένουν, βασικές προτεραιότητες του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

Παιδιά ενός «διαφορετικού θεού»-ΔΤ για το νομοσχέδιο περί "Επιδόματος Γέννησης"

23/01/2020

Δελτίο Τύπου

Παιδιά ενός «διαφορετικού θεού»

Αποκλείονται οι Πρόσφυγες από την πρόσβαση στις κοινωνικές παροχές

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2020: Την Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, ψηφίζεται στη Βουλή το νέο Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το «Επίδομα Γέννησης και λοιπές διατάξεις», κατόπιν διαβούλευσης που ολοκληρώθηκε στις 10 Ιανουαρίου.

Συγχαρητήρια επιστολή του ΕΣΠ στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Σακελλαροπούλου

23/01/2020
Mε αφορμή την εκλογή της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ανώτατο αξίωμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, και γνωρίζοντας το έργο της ήδη από την θητεία της ως Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τη νεοεκλεγείσα Πρόεδρο, με ευχές για την ανάληψη των καθηκόντων της. 
 
Βρείτε συνημμένη την επίσημη επιστολή του Προέδρου του ΕΣΠ  στην κυρία Σακελλαροπούλου, ενώ στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σύντομο απόσπασμα από τον χαιρετισμό που είχε απευθύνει με την ιδιότητά της ως Πρόεδρος του ΣτΕ στην ημερίδα για τον εορτασμό των 30 ετών του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, στις 17 Δεκεμβρίου του 2019.

Open letter of 17 organizations to the Minister of Migration

21/01/2020

Today, January 21, 2020, 17 human rights and protection organizations, among which the Greek Council for Refugees, addressed an open letter to the Minister of Migration and Asylum, Mr. Notis Mitarakis, upon assuming his new duties, in which  they underline a number of serious issues with regard to the current situation of asylum seekers and refugees in Greece. 

 

 

Our Efficiency

90% Program services
10% Management

JOIN OUR MAILING LIST

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2019