«Παραμύθια, ΠΥΞΙΔΑ του κόσμου, παραμύθια πορεία στον κόσμο»

«Παραμύθια, ΠΥΞΙΔΑ του κόσμου, παραμύθια πορεία στον κόσμο»

Kάθε Παρασκευή του Ιανουαρίου, στο βιβλιοπωλείο "Επί Λέξει"

Υποδεχόμαστε την καινούργια χρονιά με τις Παρασκευές των παραμυθιών στο βιβλιοπωλείο ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ, Ακαδημίας 32, στις 8.00 μμ με ιστορίες λαϊκές από τις άκρες του κόσμου ως τα βαθύτερα της ανθρώπινης ψυχής. Καθώς οι άνθρωποι που χάνουν τις εστίες τους κουβαλούν μόνο μνήμες προσωπικές και εμπειρίες, οι ιστορίες που έχουν ακούσει γίνονται σύντροφος, αποκούμπι μα και στήριγμα στην αναζήτηση καλύτερης και ασφαλέστερης ζωής, άυλη σύνδεση κείνου που εγκαταλείπουν και αυτού που προσδοκούν να συναντήσουν, γέφυρα επικοινωνίας και κοινός τόπος ανταμώματος του συλλογικού φαντασιακού.

Προφορικοί παραμυθάδες και ομάδες αφήγησης με τη συνοδεία μουσικής ενώνουν τις φωνές τους και τα παραμύθια τους για να ενισχύσουν τους σκοπούς του Διαπολιτισμικού Κέντρου ΠΥΞΙΔΑ του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, μαζί με ένα συμβολικό τίμημα για όσους αποτελέσουν μέρος της συντροφιάς στο ακροατήριο.

Μοιράζονται τις ιστορίες που διακονούν κάτω από τον τίτλο:

«Παραμύθια, ΠΥΞΙΔΑ του κόσμου, παραμύθια πορεία στον κόσμο»

Παρασκευή 3/1/2020 «Παραμύθια για να στεριώνει το καλό και να μπολιάζει η ελπίδα» Αφήγηση: Δημήτρης Β. Προύσαλης-Μουσική: Φίλιππος Πλακιάς

Παρασκευή 10/1/2020 «Η Πυξίδα των παραμυθιών δείχνει απόψε αλληλεγγύη…» Αφήγηση: «Οι Υφάντρες των παραμυθιών» (Μ. Απειρανθίτου, Α. Γιάνκου, Λ. Σουγιά)

Παρασκευή 17/1/2020 «Ιστορίες λαϊκές κάτω από το φως του λυχναριού…» Αφήγηση «…Με το λυχνάρι των παραμυθιών» (Φ. Γιαννόπουλος, Σ. Μαρίνος, Κ. Τσαλαπατάνη, Λ. Χανδακάρη)

Παρασκευή 24/1/2020 «Το τεμπελχανείο: Ιστορίες όλο νόημα και αλήθειες, για αεργίες και μεγάλων τεμπέληδων καμώματα!» Αφήγηση: Ελεάνα Χατζάκη

Παρασκευή 31/1/2020 «Η κλεψύδρα: Λαϊκά παραμύθια, μύθοι, μουσικές και τραγούδια για του χρόνου το θρίαμβο» Αφήγηση: «Παραμυθανθός» (Δ. Μάλλης-Ρ. Μουλά), Στίχοι: Δ. Μάλλης-Μουσική: Δ. Μάλλης-Μπ. Αμοιρίδης

Διοργάνωση: Διαπολιτισμικό Κέντρο ΠΥΞΙΔΑ του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες-«Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη»

 

               

Our Efficiency

90% Program services
10% Management

JOIN OUR MAILING LIST

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2020