ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

27.01.14

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

 

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σας προσκαλεί σε συζήτηση σχετικά με την παρουσίαση της Έκθεσής του για την Ελλάδα σχετικά με την πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου στα διεθνή ύδατα, στα σύνορα και σε τρίτες χώρες. Η Έκθεση αυτή συντάχθηκε ως απόρροια της απόφασης Ηirsi Jamaa και λοιπών κατά Ιταλίας, 23.12.2012, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η οποία διευρύνει τις υποχρεώσεις των χωρών ως προς την παροχή διεθνούς προστασίας στα σύνορα και εκτός συνόρων. 

 

Η συζήτηση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Ακαδημίας  60.

Δυστυχώς, το πρόσφατο τραγικό γεγονός στο Φαρμακονήσι αποδεικνύει για ακόμη μία φορά όχι μόνο τη μη εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης, αλλά και τη θλιβερή πραγματικότητα απάνθρωπων και ακραίων συμπεριφορών στα σύνορα της Ε.Ε. Συμπίπτει δε, κατά τραγική ειρωνεία, με την ήδη προγραμματισμένη εκδήλωση.

 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

 

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, κυρία Αγγελική  Χρυσοχοΐδου-Αργυροπούλου.

Θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις των κ.κ.

  • Γιάννη Παπαγεωργίου, Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα:  «Η υπόθεση Hirsi Jamaa κατά  Ιταλίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και οι  επιπτώσεις της στην προστασία των προσφύγων». 
  • Σπύρου  Κουλοχέρη, Δικηγόρου, Επιστημονικού  Υπεύθυνου,  Ελληνικό  Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες:  Έκθεση για την Ελλάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος AccesstoProtection: AHumanRight (Πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου σε ανοιχτή θάλασσα, σύνορα και τρίτες χώρες, υπό το φως της απόφασης Hirsi Jamaa και λοιπών κατά Ιταλίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).

Παρεμβάσεις 

  • Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
  • κ. Karl Kopp, Pro Asyl
  • κα Αλεξία Τσούνη, Διεθνής Αμνηστία
  • κ. Αποστόλης Φωτιάδης, Δημοσιογράφος
  • κα Ματίνα Κατσίβελη, Συντονίστρια της Επιτροπής Συμπαράστασης

Μεταναστών και Προσφύγων Λέρου

Συζήτηση

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος  κα Μαρία Δεληθανάση 

 

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αccess to Protection: A Human Right  και  χρηματοδοτείται από το European Program for Integration and Migration (EPIM).

 

 

Our Efficiency

  • 90% Program Services
  • 10% Management