Συγκίνηση για την είδηση του θανάτου της Αγγελικής Χρυσοχοΐδου-Αργυροπούλου, Αντιπροέδρου της ΜΚΟ «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες»

30.06.17

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης, 29 Ιουνίου, σε ηλικία 78 ετών.

Η Αγγελική (Λίλιαν) Χρυσοχοΐδου-Αργυροπούλου ανέπτυξε σπουδαία και μακροχρόνια κοινωνική και ανθρωπιστική δράση. Εργάστηκε ως δικηγόρος επί σειρά ετών και ανέλαβε τον Συντονισμό της Νομικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) την περίοδο 1994-1996. Από το 2000 και για δεκαεπτά έτη, διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΠ, ενώ από το 2009 μέχρι και το 2015 και από τον Μάιο του 2016 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2016, διετέλεσε Πρόεδρός του, συμβάλλοντας στην οργανωτική ανασυγκρότησή του, καθώς και στην διεύρυνση της νομικής και κοινωνικής παρέμβασης της οργάνωσης στις διαφορετικές πτυχές του προσφυγικού. Η Αγγελική Χρυσοχοΐδου-Αργυροπούλου διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) επί πολλά έτη.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διεθνή οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, ενώ μιλούσε Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Η οικογένεια του ΕΣΠ, το Διοικητικό Συμβούλιο, τα Μέλη και οι Εργαζόμενοι, εκφράζουν την βαθιά και ειλικρινή τους θλίψη για την απώλεια της Αγγελικής Χρυσοχοΐδου-Αργυροπούλου. Οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται στην οικογένεια της, την δύσκολη αυτή στιγμή.

 

 

 

Our Efficiency

  • 90% Program Services
  • 10% Management