«Οι περιπέτειες του ΠΥΞ» αποτελούν μία σειρά εκπαιδευτικών βίντεο για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ο ήρωας της σειράς ΠΥΞ μέσα από τις περιπέτειές του ξαφνιάζεται, ενθουσιάζεται και ανακαλύπτει λέξεις, αριθμούς, φρούτα, χρώματα και σχήματα στα ελληνικά!
Η σειρά δημιουργήθηκε από την υπεύθυνη δημιουργικής απασχόλησης βρεφών και νηπίων του Διαπολιτισμικού Κέντρου ΠΥΞΙΔΑ του Ελληνικού Συμβουλίου Πρόσφυγες (ΕΣΠ), με στόχο παιδιά πολύ μικρής ηλικίας με μητρική γλώσσα διαφορετική από την ελληνική να έρθουν σε επαφή με τη γλώσσα μαθαίνοντας τις πρώτες τους λέξεις.
Αφορμή για τη δημιουργία της σειράς αποτέλεσε η εξ αποστάσεως επικοινωνία με τα παιδιά λόγω της πανδημίας και η προσπάθεια να βρεθούν κατάλληλα εργαλεία για ευχάριστη μάθηση μέσω των δωρεάν διαθέσιμων ψηφιακών καναλιών που μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε οικογένεια.
Μπορείτε να δείτε και τα 8 επεισόδια στο επίσημο κανάλι Youtube του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.
Επεισόδιο 1 – Η δημιουργία του χαρακτήρα (Γνωριμία με τον ΠΥΞ)
https://www.youtube.com/watch?v=-4xaBmMUP2g
The President of the Greek Council for Refugees, Vassilis Papadopoulos, presented detailed statistics based on data from UNHCR and IOM on the percentage of asylum seekers and recognized refugees living in apartments, and those who have managed to obtain AFM and AMKA numbers or to open a bank account.
«Ευχαριστώ» είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, που δημιούργησαν αφιλοκερδώς η εταιρεία επικοινωνίας Solid Havas και η Feel Me Productions.
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη σημασία και την αξία της ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία. Προσφέροντάς τους ευκαιρίες να μάθουν τη γλώσσα και να εργαστούν, τους βοηθάμε να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, ενισχύοντας τη διαπολιτισμική ανταλλαγή και καταπολεμώντας τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Το φεστιβάλ Κινηματογράφου "RefugeesIN: Προσφυγικό και Κινηματογράφος" ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, με το πάρτυ λήξης στο BIOS exploring urban culture, όπου όλοι πέρασαν όμορφα μετά από δυο μέρες με προβολές, συζητήσεις αλλά και...βραβεύσεις, αφού η ελληνική ομάδα του Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες - Greek Council for Refugees κέρδισε προ ημερών στην Πορτογαλία το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία μικρού μήκους "Νasruddin" που γύρισε στο πλαίσιο του προγράμματος! Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ για την εξαιρετική τους παρουσία καθώς και όλους-ες όσοι-ες παρευρέθηκαν εκεί και μοιράστηκαν μαζί μας αυτή την τόσο μοναδική εμπειρία!
Περισσότερα για το πρόγραμμα RefugeesIN μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
Αθήνα, 21, Ιουνίου 2018—Χθες, Τετάρτη, 20 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) βρέθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για να γιορτάσει τη σημαντική αυτή μέρα μαζί με τους πρόσφυγες και το κοινό του Summer Nostos Festival, που λαμβάνει χώρα μεταξύ 17-24 Ιουνίου 2018.
Διαβάστε το άρθρο που έγραψε η "Καθημερινή" για την "Πυξίδα", το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, και δείτε το καινούριο βίντεο για το αγαπημένο "σπίτι των προσφύγων" από το 1996.
Bίντεο από την εκδήλωση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, με τίτλο "Προσφυγική ένταξη: η θετική πορεία προς τα εμπρός," που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου 2017 στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (αίθουσα Αργυριάδη). Στην εκδήλωση μίλησαν πρόσφυγες που έχουν ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία, καθώς και οι κύριοι Σταύρος Ζωγραφάκης (αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου) και Σπύρος Κουλοχέρης (επιστημονικός υπεύθυνος του ΕΣΠ).
Φωτογραφίες από την εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, στις 20 Ιουνίου 2017, στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (αίθουσα Αργυριάδη), με ομιλητές ενταγμένους πρόσφυγες καθώς και τους κυρίους Σταύρο Ζωγραφάκη (καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου) και Σπύρο Κουλοχέρη, επιστημονικό σύμβουλο του ΕΣΠ.
GCR, in cooperation with the Médecins du Monde Greece, implements the programme ENOUGH, which focuses not only on the legal protection and medical assistance of the victims of racial violence, but also on the information and awareness of the public opinion regarding the issue of racism and xenophobia. During the activities effectuated for the aforementioned programme, a group from GCR and MdM went to Manolada, in order to provide social and legal support and representation to the victims of the shootings that took place in the strawberry fields, on the 18/04/2013.
These photographs are from the first two visits of GCR’s lawyers and MdM's social workers to Amaliada.