Κέντρο Ενημέρωσης για Αναγνωρισμένους Πρόσφυγες, δικαιούχους επικουρικής και ανθρωπιστικής προστασίας 2016

Περίοδος Υλοποίησης: 1/1/2016 – 31/12/2016

Συνεργάτης: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Τόπος υλοποίησης: Αθήνα

Στόχοι: Το έργο επιδιώκει την ενδυνάμωση των δικαιούχων διεθνούς προστασίας και την προώθηση βιώσιμων λύσεων, μέσω της παροχής πληροφοριών σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις για όλους τους τομείς της ενσωμάτωσης, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των κοινωνικο-οικονομικών δικαιωμάτων, της οικογενειακής επανένωσης και τις διαδικασίες πολιτογράφησης. Η παροχή των πληροφοριών αυτών θα διεξάγεται μέσω της λειτουργίας Κέντρου Ενημέρωσης στην Αθήνα.

Δραστηριότητες: Παροχή πληροφοριών στους δικαιούχους διεθνούς προστασίας σχετικά με τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τις διαδικασίες για την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία, μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης.

Αποτελέσματα: Τουλάχιστον 1.200 δικαιούχοι διεθνούς προστασίας θα έχουν πληροφορηθεί σχετικά με τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις τους και τις σχετικές διοικητικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, την υγεία/πρόνοια, την απασχόληση, την εκπαίδευση, την πολιτογράφηση, την άδεια παραμονής μακράς διαρκείας κλπ.

Last modified on %PM, %23 %429 %2019 %12:%Apr

Our Efficiency

90% Program services
10% Management

JOIN OUR MAILING LIST

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2019