Παρουσίαση του πρώτου λεξικού μαθηματικών όρων στα φαρσί για πρόσφυγες μαθητές!

13/11/2018

Χθες, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο χώρο της ΠΥΞΙΔΑΣ, του Διαπολιτισμικού Κέντρου του Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες - Greek Council for Refugees τα παιδιά του CLC Test Prep & Consulting Center, που πήραν την πρωτοβουλία να καταρτίσουν και να εκδώσουν το πρώτο λεξικό μαθηματικών όρων μεταφρασμένων στα φαρσί, προς χρήση και βοήθεια όλων των φαρσόφωνων προσφύγων μαθητών! Ευχαριστούμε το CLC για την εξαιρετική δράση που ενισχύει το έργο της διδασκαλίας των προσφύγων μαθητών και ιδιαίτερα τους μαθητές του CLC που έκαναν αυτή την καταπληκτική ιδέα πράξη!

Συνάντηση εθελοντών στην ΠΥΞΙΔΑ

09/11/2018

Το προηγούμενο Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση της νέας ομάδας εθελοντών της ΠΥΞΙΔΑΣ. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε, αρχικά, μια πρώτη γνωριμία με τον τρόπο λειτουργίας του Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες - Greek Council for Refugees και της ΠΥΞΙΔΑΣ. Στη συνέχεια, ακολούθησε εκπαίδευση σε σχέση με το ρόλο τους ως εθελοντές και τη διαχείριση δύσκολων περιστατικών. Τέλος, έγινε αναφορά σε τεχνικές διδασκαλίας των ελληνικών ως δεύτερης, ξένης γλώσσας, όπως αυτές έχουν προσαρμοστεί για τον προσφυγικό πληθυσμό. 
Όλοι μας εδώ, στην ομάδα της ΠΥΞΙΔΑΣ, ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας για την παρουσία τους και την διάθεση προσφοράς τους!

Summer Camp στην ΠΥΞΙΔΑ

30/07/2018

Στην ΠΥΞΙΔΑ, μόλις την προηγούμενη βδομάδα, ολοκληρώθηκε το "Summer Camp", μια σειρά εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για παιδιά όλων των ηλικιών! Τα παιδιά δημιούργησαν τις δικές τους κατασκευές, ζωγράφισαν, έπαιξαν αλλά και έμαθαν να φτιάχνουν το δικό τους ψωμί. Τους ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και ανυπομονούμε να είμαστε πάλι σύντομα κοντά τους για το νέο σχολικό ξεκίνημα!

Η «Πυξίδα» γιορτάζει το τέλος των χειμερινών μαθημάτων!

02/07/2018

Την Παρασκευή 29/06/2018, η «Πυξίδα», το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, γιόρτασε με τους μικρούς και μεγάλους μαθητές της το κλείσιμο των χειμερινών μαθημάτων! 
Οι μαθητές αποχαιρέτησαν τους εθελοντές - δασκάλους τους για το καλοκαίρι και έδωσαν ραντεβού ξανά στην «Πυξίδα» το Σεπτέμβριο.
Η ανατροφοδότηση που πήραμε από τους εξυπηρετούμενους ήταν ιδιαίτερα συγκινητική:
Ενήλικος μαθητής της «Πυξίδας»: "Ευχαριστούμε την «Πυξίδα» που μας έδειξε το δρόμο, όταν δεν είχαμε τίποτα"
Μικρή μαθήτρια ενισχυτικής διδασκαλίας: "Ευχαριστώ τη δασκάλα μου, που μου έμαθε τόσα πράγματα!"

Toυς ευχαριστούμε και εμείς για την παρουσία τους και ευχόμαστε να τα πούμε ξανά τον Σεπτέμβριο!

Our Efficiency

90% Program services
10% Management

JOIN OUR MAILING LIST

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2018