Μιλώντας με τα παιδιά για την προοπτική στη ζωγραφική

06/08/2019

Στις 25 Ιουλίου, στο χώρο της ΠΥΞΙΔΑΣ, του Διαπολιτισμικού κέντρου του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, η εικαστικός Θεανώ Κοτταρίδου δούλεψε μαζί με παιδιά ηλικίας δημοτικού, με ερέθισμα φωτογραφικό υλικό και πρώτες ύλες χαρτιά και χρώματα ώστε να κατασκευάσουν το έργο με τίτλο "Τα αερόστατα πάνω από την πόλη", μια όμορφη σύνθεση που δίδαξε στα παιδιά την έννοια της προοπτικής στη ζωγραφική και ενέπνευσε τη δημιουργικότητά τους!  

Η Θεανώ Κοτταρίδου είναι ιστορικός Τέχνης, πρώην συνεργάτης του Μουσείου ελληνικής παιδικής Τέχνης και ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου ζωγραφικής Τα Χρωματιστά Μολύβια.

«Είμαι γονιός στην Ευρώπη»

18/07/2019

Στα τέλη Ιουνίου, έλαβε χώρα στην ΠΥΞΙΔΑ, το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες - Greek Council for Refugeesδράση της ομάδας ενημέρωσης γονέων με θέμα "Είμαι γονιός στην Ευρώπη. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μου για να ζήσω καλά με το παιδί μου"'.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Summer Camp της ΠΥΞΙΔΑΣ, σε συνεργασία με τις δικηγόρους Αγγελική Θεοδωροπούλου και Παναγιώτα Κανελλοπούλου, οι οποίες ενημέρωσαν τους γονείς τι εννοεί και προβλέπει η νομοθεσία στην Ελλάδα σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών και υποστηρίχθηκε από διερμηνείς αλλά και την κοινωνική λειτουργό της ΠΥΞΙΔΑΣ, στο πλαίσιο προγράμματος του Open Society Foundations για παιδιά 0-5 ετών.

Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη στην ΠΥΞΙΔΑ!

15/07/2019

Στο πλαίσιο των συνεργειών που επιδιώκει η ΠΥΞΙΔΑ με άλλους φορείς, δέχτηκε προχτές στη βιβλιοθήκη της την Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού- Network for Children's Rights, που χρηματοδοτείται από το Open Society Foundations, το οποίο έχει επίσης βοηθήσει την ΠΥΞΙΔΑ να φτιάξει τον πολύ όμορφο χώρο της για τα νήπια, στην οδό Σολωμού 20. Ήταν μια πολύ όμορφη συνάντηση με αφορμή τα βιβλία, γιατί η συνεργασία μας πάει όλους μπροστά!

PYXIDA info session on protection against the heatwave

11/07/2019

Οn Tuesday, July 16, 2019, nurses of the Red Cross will hold an info session in PYXIDA, GCR's Intercultural center, titled: "Protection measures against the heatwave". Entrance is free and we will be happy to see you all there!

 

For more information you can call on PYXIDA phone numbers: +(30) 210 3814710

 

You can also find this announcement in Arabic and French attached herewith.

Our Efficiency

90% Program services
10% Management

JOIN OUR MAILING LIST

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2019