Το Δέντρο - Ένα οπτικοακουστικό-παραμύθι σε έξι γλώσσες

23.07.21

"Κόψε αυτό το δέντρο είναι ξερό !", έλεγαν τα πουλιά όμως ο δασάρχης δεν καταλάβαινε τι του έλεγαν τα πουλιά...

Μια ιστορία, μια παραβολή για τη ζωή που μας θυμίζει να συνεχίζουμε την προσπάθεια και μας ξυπνά την ελπίδα που ίσως να έχουμε χάσει.

Το οπτικοακουστικό-παραμύθι «Το Δέντρο» είναι μια ιστορία σε έξι γλώσσες (ελληνικά, τουρκικά, γαλλικά, αραβικά, λινγκάλα, φαρσί) για να συνεχίζουμε την προσπάθεια ακόμη κι αν δεν βλέπουμε να καρποφορεί αλλά και ένα μήνυμα για τα παιδιά ότι καμιά προσπάθεια δεν πάει χαμένη γιατί όλες οι εμπειρίες και τα ερεθίσματα μας ενισχύουν και μια μέρα ξεκινούν να ανθίζουν! 

Τα video-παραμύθια είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και δημιουργήθηκαν

από την υπεύθυνη δημιουργικής απασχόλησης βρεφών και νηπίων του Διαπολιτισμικού Κέντρου ΠΥΞΙΔΑ του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) με τη συμβολή των διερμηνέων του ΕΣΠ στο πλαίσιο της προσπάθειας διατήρησης της εξ αποστάσεως επικοινωνίας με τα παιδιά των προσφύγων, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις 6 διαθέσιμες γλωσσικές εκδοχές του παραμυθιού στο επίσημο κανάλι Youtube του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

Ελληνικά: https://youtu.be/4fGcuyDTfFI

Φαρσί: https://youtu.be/BDhu4Bib_KQ

Τούρκικα: https://youtu.be/VNTw9dsOZL4

Λινγκάλα: https://youtu.be/QU_HbrQiOtc

Γαλλικά: https://youtu.be/-PfZN4WWkIE

Αραβικά: https://youtu.be/016fMlwnWr8

Το οπτικοακουστικό-παραμύθι «Το Δέντρο» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Υποστήριξη λειτουργίας του Διαπολιτισμικού Κέντρου Πυξίδα του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες», με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Our Efficiency

  • 90% Program Services
  • 10% Management