Η ΠΥΞΙΔΑ υποδέχεται τους εθελοντές και τις εθελόντριες που θα στελεχώσουν το δυναμικό της και θα υποστηρίξουν τις δράσεις της την καινούρια σχολική χρονιά σε ένα workshop γνωριμίας και κατάρτισης, αυτή την Παρασκευή, 20, και το Σάββατο, 21, Σεπτεμβρίου στο χώρο της ΠΥΞΙΔΑΣ, Σολωμού 20, 4ος όροφος, στην Αθήνα. Βρείτε συνημμένο το αναλυτικό πρόγραμμα του workshop.

Στις 25 Ιουλίου, στο χώρο της ΠΥΞΙΔΑΣ, του Διαπολιτισμικού κέντρου του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, η εικαστικός Θεανώ Κοτταρίδου δούλεψε μαζί με παιδιά ηλικίας δημοτικού, με ερέθισμα φωτογραφικό υλικό και πρώτες ύλες χαρτιά και χρώματα ώστε να κατασκευάσουν το έργο με τίτλο "Τα αερόστατα πάνω από την πόλη", μια όμορφη σύνθεση που δίδαξε στα παιδιά την έννοια της προοπτικής στη ζωγραφική και ενέπνευσε τη δημιουργικότητά τους!  

Η Θεανώ Κοτταρίδου είναι ιστορικός Τέχνης, πρώην συνεργάτης του Μουσείου ελληνικής παιδικής Τέχνης και ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου ζωγραφικής Τα Χρωματιστά Μολύβια.

Στα τέλη Ιουνίου, έλαβε χώρα στην ΠΥΞΙΔΑ, το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες - Greek Council for Refugeesδράση της ομάδας ενημέρωσης γονέων με θέμα "Είμαι γονιός στην Ευρώπη. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μου για να ζήσω καλά με το παιδί μου"'.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Summer Camp της ΠΥΞΙΔΑΣ, σε συνεργασία με τις δικηγόρους Αγγελική Θεοδωροπούλου και Παναγιώτα Κανελλοπούλου, οι οποίες ενημέρωσαν τους γονείς τι εννοεί και προβλέπει η νομοθεσία στην Ελλάδα σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών και υποστηρίχθηκε από διερμηνείς αλλά και την κοινωνική λειτουργό της ΠΥΞΙΔΑΣ, στο πλαίσιο προγράμματος του Open Society Foundations για παιδιά 0-5 ετών.

Στο πλαίσιο των συνεργειών που επιδιώκει η ΠΥΞΙΔΑ με άλλους φορείς, δέχτηκε προχτές στη βιβλιοθήκη της την Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού- Network for Children's Rights, που χρηματοδοτείται από το Open Society Foundations, το οποίο έχει επίσης βοηθήσει την ΠΥΞΙΔΑ να φτιάξει τον πολύ όμορφο χώρο της για τα νήπια, στην οδό Σολωμού 20. Ήταν μια πολύ όμορφη συνάντηση με αφορμή τα βιβλία, γιατί η συνεργασία μας πάει όλους μπροστά!

Tην προηγούμενη εβδομάδα, στην ΠΥΞΙΔΑ, το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες - Greek Council for Refugeesοδοντίατροι από τους Médecins du Monde Greece - Γιατροί του Κόσμουπραγματοποίησαν προληπτικό έλεγχο και εξέταση στοματικής υγιεινής σε πάνω από 35 εξυπηρετούμενους της ΠΥΞΙΔΑΣ, ενήλικες και παιδιά, ενώ την ίδια στιγμή η Θεανώ Κοτταρίδου, ιστορικός Τέχνης, απασχολούσε τα παιδιά με δράσεις δημιουργικής απασχόλησης στον διπλανό χώρο, ώστε να μπορούν οι γονείς τους να εξεταστούν. 
Ευχαριστούμε πολύ τους Γιατρούς του Κόσμου για την οδοντιατρική φροντίδα των εξυπηρετούμενών μας και προσβλέπουμε σε περισσότερες παρόμοιες δράσεις σύντομα!

Tην προηγούμενη Πέμπτη, 27 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε το Summer Camp του Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες - Greek Council for Refugees στο Διαπολιτισμικό Κέντρο ΠΥΞΙΔΑ, μετά από μια εβδομάδα εργαστηρίων και δράσεων με πειράματα, κατασκευές, εικαστικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, αφηγήσεις παραμυθιών, κηπουρική, μουσικοκινητική, θέατρο αλλά και...αστρονομία, ψηφιακές τεχνολογίες, προβολές ντοκυμαντέρ και ενημερώσεις για κρίσιμα ζητήματα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλες και όλους τους συντελεστές οι οποίοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια με την δημιουργικότητα και το ταλέντο τους, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες που ήρθαν στο Summer Camp και το ζωντάνεψαν με την παρουσία τους! 
Ελπίζουμε να σας ξαναδούμε σύντομα και να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα του χρόνου με ακόμα περισσότερες όμορφες ιδέες!

To Summer Camp στην ΠΥΞΙΔΑ, το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες - Greek Council for Refugees έχει ξεκινήσει από την Τρίτη, 18/6 και από χτες, Τετάρτη, οι έφηβοι από την δομή του Ελαιώνα μαγειρεύουν τα πρωινά μαζί με τους γνωστούς σεφ Μανώλη Σαρρή και Ζαχίρ Γιαβαρί, που γνωρίσαμε από το παιχνίδι Master Chef. Ο Μανώλης και ο Ζαχίρ παρακινούν τους εφήβους να εξασκήσουν το ταλέντο τους στην μαγειρική και ετοιμάζουν μαζί τους καταπληκτικά εδέσματα με γεύσεις από το Αφγανιστάν!

%AM, %05 %916 %2019 %00:%Jun

“Working in Greece” training in GCR

Another cycle of "Working in Greece" weekly trainings started again on Monday, June 3, 2019, as part of the #CosmosEmploymentHubSTEPGreece programme, at the Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες - Greek Council for Refugees premises, also with the participation of 6 young refugees from Velos Youth.

Η Αμάρα θέλει να μάθει ελληνικά για να αποκτήσει μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα. Η Βάσω παραδίδοντας μαθήματα ελληνικών στο Διαπολιτισμικό Κέντρο ΠΥΞΙΔΑ του ΕΣΠ ως εθελόντρια, προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες σε γυναίκες - πρόσφυγες σαν την Αμάρα, να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.

Μάθε περισσότερα για τις ευκαιρίες εθελοντισμού στο ΕΣΠ:https://www.gcr.gr/…/emeis-kai-to-erg…/ethelontismos-sto-esp

Οn Tuesday, July 16, 2019, nurses of the Red Cross will hold an info session in PYXIDA, GCR's Intercultural center, titled: "Protection measures against the heatwave". Entrance is free and we will be happy to see you all there!

 

For more information you can call on PYXIDA phone numbers: +(30) 210 3814710

 

You can also find this announcement in Arabic and French attached herewith.

Our Efficiency

90% Program services
10% Management

JOIN OUR MAILING LIST

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2019