Ενίσχυση

Έκθεση ΕΣΠ

Νέα έκθεση του ΕΣΠ αποκαλύπτει τη βία κατά των προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την ποινικοποίηση των οργανώσεων νομικής βοήθειας

Ενίσχυση

Οικονομική ενίσχυση και συλλογή τροφίμων

To Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες στηρίζει την έκκληση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για οικονομική ενίσχυση και συλλογή τροφίμων που αφορά τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Δελτίο Νομολογίας

Δελτίο Νομολογίας Ασύλου

Δημοσιεύθηκε το Τεύχος 2/2022 του Δελτίου Νομολογίας Ασύλου

Ευχαριστώ

«Ευχαριστώ»

«Ευχαριστώ», η νέα καμπάνια του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες

Ουκρανία

Ουκρανία

Πληροφορίες για τους δικαιούχους προστασίας από την Ουκρανία - Καλωσήρθατε στην Ελλάδα.

previous arrow
next arrow

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται από το 1989 στο χώρο του ασύλου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Προγράμματα & Δράσεις

Πληροφορίες για τα προγράμματα και τις δράσεις μας.

ΕΣΠ

Προγράμματα

Το ΕΣΠ αποσκοπεί στη βελτίωση του συστήματος παροχής διεθνούς προστασίας και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσω της συμμετοχής του σε ευρωπαϊκά προγράμματα και την υλοποίηση έργων (projects) που χρηματοδοτούνται από εγχώριους ή διεθνείς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

ΕΣΠ

Εθελοντισμός

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες είναι Σωματείο που ιδρύθηκε το 1989 με σκοπό να υποστηρίξει τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα. Βασικός σκοπός του ΕΣΠ είναι η ενημέρωση, υποστήριξη και ενδυνάμωση των αιτούντων άσυλο και προσφύγων για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

ΕΣΠ

Θέσεις Εργασίας

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

ΕΣΠ

Εκπαιδευτικό Yλικό

Το ΕΣΠ έχει αναπτύξει και συγκεντρώσει εκπαιδευτικό υλικό ακολουθώντας την ανάγκη για επιστημονική τεκμηρίωση και έρευνα, ενημερώνοντας, εκπαιδεύοντας σε ευρύτερα θέματα δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας και την οργάνωση επιστημονικών ημερίδων, συνεδρίων και εστιασμένων εκπαιδεύσεων.

Τα νέα μας

Υπηρεσίες

Πληροφορίες για τους δικαιούχους προστασίας από την Ουκρανία - Καλωσήρθατε στην Ελλάδα.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Νομική

Η Νομική Υπηρεσία (Ν.Υ.) παρέχει νομική συνδρομή και συμβουλευτική σε όσους απευθύνονται στην oργάνωση και χρήζουν διεθνούς προστασίας ή ανήκουν σε ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κοινωνική

Η αποστολή και το όραμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΕΣΠ είναι να ενδυναμώσει και να ενθαρρύνει την ένταξη των αιτούντων άσυλο και των αναγνωρισμένων προσφύγων, ώστε να μπορέσουν να νιώσουν ότι ανήκουν στην ελληνική κοινωνία και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Διερμηνεία

Η Υπηρεσία είναι αρμόδια για την υποδοχή, εγγραφή και κατεύθυνση των εξυπηρετούμενων στη Νομική ή την Κοινωνική υπηρεσία του ΕΣΠ, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του GCR Helpline

Το εργο μας σε αριθμους

Περισσότεροι από 155710 εξυπηρετούμενοι το ΕΣΠ από το 1989 έως σήμερα
Σύνολο εξυπηρετούμενων του ΕΣΠ το 2021
Άτομα που έλαβαν νομική συνδρομή από το ΕΣΠ το 2021
Άτομα που έλαβαν κοινωνική συνδρομή από το ΕΣΠ το 2021

Aλλάξε τη ζωή ενός ανθρώπου με μια δωρέα.

Social Media News

 

Αναφορά Δράσης

  • 90% Παροχές προς πρόσφυγες
  • 10% Διοικητικά έξοδα