Δράσεις του ΕΣΠ στα πλαίσια του έργου «Πολύχρωμη Πόλη»

Την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ξεκίνησε τη διανομή 100 κουπονιών για αγορά σχολικών ειδών σε παιδιά και ευάλωτες οικογένειες προσφύγων, στο πλαίσιο του έργου «Πολύχρωμη Πόλη».

Το έργο «Πολύχρωμη Πόλη» αφορά στην παροχή υποστήριξης και φροντίδας σε ασυνόδευτους ανηλίκους και παιδιά προσφύγων & μεταναστών, τα οποία διαβιούν σε δομές φιλοξενίας της Αττικής ή βρίσκονται σε διαδικασία εύρεσης κατάλληλου χώρου στέγασης, και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Α’βαθμιας κοινωνικής φροντίδας -επιχορηγήσεις έτους 2016 της Περιφέρειας Αττικής. Το έργο ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2016 και ολοκληρώνεται στα τέλη Νοεμβρίου 2017.

 

Η διανομή κουπονιών για σχολικά είδη εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που υλοποιούνται στο διαπολιτισμικό κέντρο του ΕΣΠ, την "Πυξίδα", οι οποίες αποσκοπούν στην ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και θα συνεχιστεί έως το τέλος του έργου.

Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο, συνεχίζεται η διανομή ελαφρών γευμάτων σε περίπου 60 παιδιά και ευάλωτες οικογένειες προσφύγων καθημερινά, μια δράση που ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 και θα ολοκληρωθεί επίσης στο τέλος του έργου.

Περισσότερα για την «Πολύχρωμη Πόλη» εδώ

Αναφορα Δρασης

90% Παροχες προς προσφυγες
10% Δοικητικα εξοδα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

 

Follow us

Copyright: © Greek Council for Refugees 2017-2020